ΤΟ BRUNCH ΤΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΠΛΕΟΝ ΘΕΣΜΟΣ. ΦΥΣΙΚΑ, ΔΕΝ ΛΕΙΠΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΑΥΓΑ, ΜΑΓΕΙΡΕΜΕΝΑ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ, ΣΕ ΦΡΥΓΑΝΙΣΜΕΝΟ ΨΩΜΙ.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για να φτιάξουμε αυγά ποσέ.

  • Σε μία κατσαρόλα με νερό που ίσα ίσα σιγοβράζει, ρίχνουμε τις 4 κ.σ. ξίδι, το πιπέρι σε κόκκους, το φύλλο δάφνης και το αλάτι.
  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε 5 κ.σ. λευκό ξιδι και σπάμε μέσα προσεκτικά τα αυγά.
  • Αφήνουμε 1-2 λεπτά μέχρι να πιάσουν μία κρούστα τα αυγά (Το ξίδι έχει την ιδιότητα να τα κρατάει ξεχωριστά και να δημιουργεί μια κρούστα γύρω τους ώστε να βράσουν πολύ καλύτερα).
  • Με το σύρμα χειρός ανακατεύουμε το νερό που σιγοβράζει στην κατσαρόλα δημιουργώντας μια δίνη στο εσωτερικό της. Προσοχή, δεν χρειάζεται να ανακατέψουμε πολύ δυνατά.
  • Ρίχνουμε με μεγάλη προσοχή ένα ένα τα αυγά μέσα και αφήνουμε για 3-4 λεπτά.
  • Όταν είναι έτοιμα, τα αφαιρούμε με την τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε σε μπολ με παγωμένο νερό.
  • Παίρνουμε (με τα χέρια μας) ένα ένα τα αυγά και με ένα ψαλίδι κόβουμε τα κομμάτια από το ασπράδι που προεξέχει.
  • Αφήνουμε στην άκρη τα αυγά μας, σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί, να στραγγίσουν.

 

Σερβίρουμε με μία φέτα φρυγανισμένο ψωμί, 1 φέτα Κατσικάκι Μαστέλο®
½ αβοκάντο κομμένο σε κύβους και από πάνω 1 αυγό ποσέ.
Πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο, πιπέρι και θυμάρι.
Επαναλαμβάνουμε όσες φόρες θέλουμε!!!