Το Brunch τα Σαββατοκύριακα έχει γίνει πλέον θεσμός. Φυσικά, δεν λείπουν και τα αυγά, μαγειρεμένα με όλους τους τρόπους, σε φρυγανισμένο ψωμί.
Υλικά για 4 άτομα
- 4 αυγά
- 8 κ.σ. ξίδι
- πιπέρι σε κόκκους
- 1 φύλλο δάφνης
- αλάτι.
- 4 φέτες Κατσικάκι Μαστέλο®
- 2 αβοκάντο κομμένο σε κύβους
- φρυγανισμένο ψωμί σε φέτες
- Ελαιόλαδο
- Πιπέρι
- θυμάρι
Εκτέλεση
Για να φτιάξουμε αυγά ποσέ.
- Σε μία κατσαρόλα με νερό που ίσα ίσα σιγοβράζει, ρίχνουμε τις 4 κ.σ. ξίδι, το πιπέρι σε κόκκους, το φύλλο δάφνης και το αλάτι.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε 5 κ.σ. λευκό ξιδι και σπάμε μέσα προσεκτικά τα αυγά.
- Αφήνουμε 1-2 λεπτά μέχρι να πιάσουν μία κρούστα τα αυγά (Το ξίδι έχει την ιδιότητα να τα κρατάει ξεχωριστά και να δημιουργεί μια κρούστα γύρω τους ώστε να βράσουν πολύ καλύτερα).
- Με το σύρμα χειρός ανακατεύουμε το νερό που σιγοβράζει στην κατσαρόλα δημιουργώντας μια δίνη στο εσωτερικό της. Προσοχή, δεν χρειάζεται να ανακατέψουμε πολύ δυνατά.
- Ρίχνουμε με μεγάλη προσοχή ένα ένα τα αυγά μέσα και αφήνουμε για 3-4 λεπτά.
- Όταν είναι έτοιμα, τα αφαιρούμε με την τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε σε μπολ με παγωμένο νερό.
- Παίρνουμε (με τα χέρια μας) ένα ένα τα αυγά και με ένα ψαλίδι κόβουμε τα κομμάτια από το ασπράδι που προεξέχει.
- Αφήνουμε στην άκρη τα αυγά μας, σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί, να στραγγίσουν.
- Σερβίρουμε με μία φέτα φρυγανισμένο ψωμί, 1 φέτα Κατσικάκι Μαστέλο®
- ½ αβοκάντο κομμένο σε κύβους και από πάνω 1 αυγό ποσέ.
- Πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο, πιπέρι και θυμάρι.
- Επαναλαμβάνουμε όσες φόρες θέλουμε.