ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΝΤΩΝΙΑ ΚΑΤΗ

Υλικά για 4 άτομα

  • 1 ½ κιλό μπούτι αρνίσιο ή κατσικίσιο
  • 3-4 σκ. σκόρδο(ψιλοκομμένο)
  • 2 κλ. δεντρολίβανο φρέσκο(ψιλοκομμένο)
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 350 γρ. Κατσικάκι Μαστέλο® σε κύβους
  • 1 ½ κιλό πατάτες, 4-5 καρότα, 4 κρεμμύδια ξερά
  • 4 κ.σ. μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι
  • χυμός 1 λεμονιού

 

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Βάζουμε το αρνί σε ταψί και με μαχαίρι το τρυπάμε σε διάφορα σημεία. Τοποθετούμε το σκόρδο και το δεντρολίβανο στις σχισμές.
  2. Πλένουμε τις πατάτες, τα κρεμμύδια και τα καρότα και κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια 3-4 εκ. Βάζουμε στο ταψί τα λαχανικά. Αλείφουμε με τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, αλατοπιπερώνουμε και σκεπάζουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε για 2 ½ ώρες.
  3. Αφαιρούμε από τον φούρνο το ταψί, ξεσκεπάζουμε, τοποθετούμε το Κατσικάκι Μαστέλο® σε κύβους. Ψήνουμε στο grill για 10 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Βγάζουμε από τον φούρνο και σερβίρουμε.
  4. Συνοδεύουμε με κόκκινο κρασί από την Νεμέα ή με κόκκινο κρασί της ποικιλίας Syrah, το οποίο είναι ιδιαίτερα πικάντικο στα αρώματά του.

 

Η Ρετσίνα επίσης να είναι ένα κρασί για να το συνοδεύσει! Σαν κάποιος να την εμπνεύστηκε έχοντας στο μυαλό του το άρωμα του δεντρολίβανου που βγάζει η ρητίνη αλλά και την πλούσια γεύση του κρασιού!