Υλικά
- 1 φλ.γλυκό τραχανά
- 1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ ελαιόλαδο
- 1 χωριάτικο λουκάνικο σε ροδέλες
- 1 κ.σ. πελτέ
- 1 φλιτζάνι Μαστέλο Αλμυρό χοντροτριμμένο
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- ½ κ.γ αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με τον τραχανά, μέχρι να γυαλίσει το κρεμμύδι.
- Προσθέτουμε τον πελτέ, 4-5 φλιτζάνια νερό ζεστό, λίγη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε αρκετά τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 30 περίπου λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ο τραχανάς ακολουθώντας και τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Στο μεταξύ, σε ένα τηγάνι, τηγανίζουμε το λουκάνικο.
- Σερβίρουμε τον τραχανά με μερικές ροδέλες λουκάνικο, Μαστέλο Αλμυρό χοντροτριμμένο, πιπέρι ή αν θέλουμε κάτι πιο πικάντικο με μπούκοβο.