Υλικά

  • 1 φλ.γλυκό τραχανά
  • 1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ ελαιόλαδο
  • 1 χωριάτικο λουκάνικο σε ροδέλες
  • 1 κ.σ. πελτέ
  • 1 φλιτζάνι Μαστέλο Αλμυρό χοντροτριμμένο
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • ½ κ.γ αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με τον τραχανά, μέχρι να γυαλίσει το κρεμμύδι.
  2. Προσθέτουμε τον πελτέ, 4-5 φλιτζάνια νερό ζεστό, λίγη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε αρκετά τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 30 περίπου λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ο τραχανάς ακολουθώντας και τις οδηγίες της συσκευασίας.
  3. Στο μεταξύ, σε ένα τηγάνι, τηγανίζουμε το λουκάνικο.
  4. Σερβίρουμε τον τραχανά με μερικές ροδέλες λουκάνικο, Μαστέλο Αλμυρό χοντροτριμμένο, πιπέρι ή αν θέλουμε κάτι πιο πικάντικο με μπούκοβο.