ΥΛΙΚΑ

  • 1 φλιτζάνι γλυκό τραχανά
  • 1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • χωριάτικο λουκάνικο σε ροδέλες
  • 1 κουτ. σούπας πελτέ
  • 1 φλιτζάνι Μαστέλο® Αλμυρό χοντροτριμμένο
  • Λίγη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με τον τραχανά, μέχρι να γυαλίσει το κρεμμύδι.

Προσθέτουμε τον πελτέ, 4-5 φλιτζάνια νερό ζεστό, λίγη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι
και ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 30 περίπου λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ο τραχανάς.

Στο μεταξύ, σε ένα τηγάνι, τηγανίζουμε το λουκάνικο. Σερβίρουμε τον τραχανά με μερικές ροδέλες λουκάνικο, Μαστέλο® Αλμυρό χοντροτριμμένο, πιπέρι ή αν θέλουμε κάτι πιο πικάντικο με μπούκοβο.