Υλικά για 4 άτομα
Υλικά για τη βάση
- 300 γρ. μπισκότα digestive
- 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
Υλικά για τη γέμιση
- 350 γρ. Ανθότυρο Μαστέλο®
- 100 γρ. ζάχαρη άχνη
- 3 αυγά
- ξύσμα και χυμός από ένα πορτοκάλι
- 150 γρ. μαρμελάδα μανταρίνι
- Φλούδες μανταρινιού (γλυκό του κουταλιού) για την επικάλυψη
Εκτέλεση
- Τρίβουμε τα μπισκότα στο multi σε χοντρή άμμο και τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο. Σε μια στρογγυλή φόρμα με σούστα αδειάζουμε το μείγμα και το πιέζουμε καλά με τη κοίλη πλευρά ένας κουταλιού προς τα κάτω.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 10-12 λεπτά.
Για την κρέμα
- Χτυπάμε στο μίξερ το Ανθότυρο Μαστέλο® να γίνει λεία κρέμα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, ένα-ένα τα αυγά, ρίχνουμε λίγο λίγο το χυμό και στο τέλος το ξύσμα, συνεχίζοντας το χτύπημα έως ότου ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Αδειάζουμε την κρέμα μέσα στη φόρμα πάνω από το μπισκότο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 40 λεπτά.
- Αφήνουμε να κρυώσει τελείως πριν το ξεφορμάρουμε και καλύπτουμε την επιφάνεια του γλυκού με τη μαρμελάδα, στολίζουμε με τις φλούδες μανταρινιού.