ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

Υλικά για τη βάση

  • 200 γρ. μπισκότα digestive
  • 80 γρ. βούτυρο λιωμένο

 

Υλικά για τη γέμιση

  • 350 γρ. Ανθότυρο Μαστέλο®
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 3 αυγά
  • ξύσμα και χυμός από ένα πορτοκάλι
  • 150 γρ. μαρμελάδα μανταρίνι
  • Φλοίδες μανταρινιού (γλυκό του κουταλιού) για την επικάλυψη

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τρίβετε τα μπισκότα σε σκόνη και τα ανακατεύετε με το λιωμένο βούτυρο. Σε μια στρογγυλή φόρμα με σούστα αδειάζετε το μείγμα και το πιέζετε καλά με τη κοίλη πλευρά ένας κουταλιού προς τα κάτω. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 10-12 λεπτά. για την κρέμα Χτυπάτε το Ανθότυρο Μαστέλο® να γίνει λεία κρέμα. Προσθέτετε τη ζάχαρη, ένα-ένα τα αυγά, ρίχνετε λίγο λίγο το χυμό και στο τέλος το ξύσμα, συνεχίζοντας το χτύπημα έως ότου ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αδειάζετε την κρέμα μέσα στη φόρμα πάνω από το μπισκότο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 40 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσει τελείως πριν το ξεφορμάρετε και καλύπτετε με τη μαρμελάδα και τις φλοίδες μανταρινιού.