ΤΕΛΕΙΑ ΓΙΑ ΜΠΟΥΦΕ, ΙΔΑΝΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΑΣΙ ΜΑΣ ΚΑΙ, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΑ ΚΛΑΣΙΚΑ ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ.

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. (1 πακέτο) φύλλο κανταΐφι
  • 1 φλιτζ. τσαγιού λιωμένο βούτυρο
  • 1 φλιτζ. τσαγιού τριμμένο Κατσικάκι Μαστέλο®
  • 1 φλιτζ. τσαγιού τριμμένο καπνιστό Μαστέλο®
  • 1½ φλιτζ. τσαγιού Ανθότυρο Μαστέλο®, κομματιασμένο με το πιρούνι
  • 3 αυγά χτυπημένα
  • φύλλα φρέσκου δυόσμου, πολύ ψιλοκομμένα
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη γέμιση: Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα τυριά, τα αυγά, το δυόσμο και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνουμε ελαφρώς 1 μεγάλο ταψί.

Αραιώνουμε το κανταΐφι τραβώντας το απαλά και σχολαστικά με τα δάχτυλά. Το χωρίζουμε σε περίπου 30 κομμάτια. Απλώνουμε το καθένα στη μία χούφτα μας, την οποία έχουμε μισοκλεισμένη. Με το άλλο χέρι βάζουμε 1 κουταλιά γλυκού από το μείγμα της γέμισης και κλείνουμε για να καλυφθεί η γέμιση από το κανταΐφι. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά και βάζουμε τα αλμυρά καταϊφάκια στο ταψί.

Με ένα κουτάλι ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο πάνω από τα κανταϊφάκια. Τα ψήνουμε για 40 – 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν καλά και τα σερβίρουμε ζεστά..