Τέλεια για μπουφέ, ιδανικά για να  απολαύσουμε το κρασί μας και, επιτέλους, κάτι διαφορετικό από τα κλασικά τυροπιτάκια.

Υλικά

  • 500 γρ. (1 πακέτο) φύλλο κανταΐφι
  • 1 φλιτζ. τσαγιού λιωμένο βούτυρο
  • 1 φλιτζ. τσαγιού τριμμένο Κατσικάκι Μαστέλο®
  • 1 φλιτζ. τσαγιού τριμμένο καπνιστό Μαστέλο®
  • 1½ φλιτζ. τσαγιού Ανθότυρο Μαστέλο®, κομματιασμένο με το πιρούνι
  • 3 αυγά χτυπημένα
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • προαιρετικά φύλλα φρέσκου δυόσμου, πολύ ψιλοκομμένα

 

Για το σερβίρισμα

  • γλυκό ντοματάκι ή νεράντζι στραγγισμένο από το σιρόπι

 

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα τυριά, τα αυγά, το δυόσμο και το πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνουμε ελαφρώς 1 μεγάλο ταψί.
  2. Αραιώνουμε το κανταΐφι τραβώντας το απαλά και σχολαστικά με τα δάχτυλά. Το χωρίζουμε σε περίπου 30 κομμάτια. Απλώνουμε το καθένα στη μία χούφτα μας, την οποία έχουμε μισοκλεισμένη. Με το άλλο χέρι βάζουμε 1 κουταλιά του γλυκού από το μείγμα της γέμισης και κλείνουμε ρολάροντας χαλαρά για να καλυφθεί η γέμιση από το κανταΐφι. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά και βάζουμε τα αλμυρά κανταϊφάκια σε βουτυρωμένο ταψί.
  3. Με ένα κουτάλι ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο πάνω κάθε κανταϊφάκι. Τα ψήνουμε για 40 – 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν καλά.
  4. Πάνω από κάθε κομμάτι βάζουμε ένα μικρό κομμάτι γλυκό του κουταλιού, τα σερβίρουμε ζεστά.