Υλικά (για 4 άτομα)

  • 2 φρέσκα καλαμάρια (300γρ. το ένα)
  • 200 γρ. πλοκάμια
  • 150 γρ. Μαστέλο σε μικρούς κύβους
  • 100 γρ λιαστή ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 50 ml λευκό κρασί
  • 1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. μαϊντανό
  • αλάτι
  • πιπέρι

 

Για το σερβίρισμα

  • 100 γρ. Μαστέλο σε μικρούς κύβους
  • 50 γρ λιαστή ντομάτα ψιλοκομμένη
  • φάβα κίτρινη

 

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε προσεκτικά τα καλαμάρια αφαιρώντας τα πλοκάμια τους.
  2. Ψιλοκόβουμε τα πλοκάμια και τα σοτάρουμε σε βαθύ τηγάνι. Τα σβήνουμε με λευκό κρασί και τα αφήνουμε για 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
  3. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένο υλικά, αλάτι, πιπέρι και αφού τα αφαιρέσουμε από τη φωτιά προσθέτουμε το Μαστέλο.
  4. Ανακατεύουμε αργά τα υλικά έως ότου ομογενοποιηθούν.
  5. Τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 5 λεπτά και αρχίζουμε να γεμίζουμε τo κάθε καλαμάρι. Αφού γεμίσει το κλείνουμε με μια ή δυο οδοντογλυφίδες.
  6. Περνάμε το καλαμάρι από σχαροτήγανο μέχρι να ροδίσει.
  7. Για καλύτερα αποτελέσματα κλείνουμε τα καλαμάρια σε αλουμινόχαρτο και τα αφήνουμε για 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους  180C.
  8. Κόβουμε σε μενταγιόν και σερβίρουμε με φάβα, Μαστέλο σε μικρούς κύβους και λιαστή ντομάτα ψιλοκομμένη