Υλικά (για 4 άτομα)
- 2 φρέσκα καλαμάρια (300γρ. το ένα)
- 200 γρ. πλοκάμια
- 150 γρ. Μαστέλο σε μικρούς κύβους
- 100 γρ λιαστή ντομάτα ψιλοκομμένη
- 50 ml λευκό κρασί
- 1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. μαϊντανό
- αλάτι
- πιπέρι
Για το σερβίρισμα
- 100 γρ. Μαστέλο σε μικρούς κύβους
- 50 γρ λιαστή ντομάτα ψιλοκομμένη
- φάβα κίτρινη
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε προσεκτικά τα καλαμάρια αφαιρώντας τα πλοκάμια τους.
- Ψιλοκόβουμε τα πλοκάμια και τα σοτάρουμε σε βαθύ τηγάνι. Τα σβήνουμε με λευκό κρασί και τα αφήνουμε για 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένο υλικά, αλάτι, πιπέρι και αφού τα αφαιρέσουμε από τη φωτιά προσθέτουμε το Μαστέλο.
- Ανακατεύουμε αργά τα υλικά έως ότου ομογενοποιηθούν.
- Τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 5 λεπτά και αρχίζουμε να γεμίζουμε τo κάθε καλαμάρι. Αφού γεμίσει το κλείνουμε με μια ή δυο οδοντογλυφίδες.
- Περνάμε το καλαμάρι από σχαροτήγανο μέχρι να ροδίσει.
- Για καλύτερα αποτελέσματα κλείνουμε τα καλαμάρια σε αλουμινόχαρτο και τα αφήνουμε για 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C.
- Κόβουμε σε μενταγιόν και σερβίρουμε με φάβα, Μαστέλο σε μικρούς κύβους και λιαστή ντομάτα ψιλοκομμένη