Υλικά

Ζύμη τάρτας 

  • 200γρ βούτυρο αγελάδος
  • 200 γρ αλεύρι μαλακό
  • 1 αυγό
  • μισή πρέζα αλάτι
  • 50 γρ άχνη ζάχαρη

 

Κρέμα τυριού Μαστέλο

  • 250 γρ κρέμα γάλακτος
  • 250 γρ τυρί Μαστέλο
  • 100 γρ ινδοκάρυδο
  • 50 γρ ζάχαρη
  • 1 κτγ εκχύλισμα βανίλιας

 

Μύρτιλα, κερασάκια μαρασκίνο ή μούρα για το στόλισμα

Εκτέλεση

Αφού έχουμε αφήσει το βούτυρο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου για να μαλακώσει, πλάθουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και το βούτυρο μέχρι να ομογενοποιηθούν, τέλος βάζουμε το αυγό και το ομογενοποιούμε στο μείγμα χωρίς πολύ ζύμωμα.

Το βάζουμε για 15 λεπτά στο ψυγείο ώστε να μπορούμε να το δουλέψουμε.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα, το Μαστέλο, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το ινδοκάρυδο. Σε μέτρια φωτιά όσο το μείγμα σιγοβράζει το πολτοποιούμε με ένα ραβδομπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Αφαιρούμε από την φωτιά και το μεταφέρουμε σε ένα σκεύος και καλύπτουμε με μια μεμβράνη να ακουμπάει στην επιφάνεια, ώστε να μην κάνει πέτσα η κρέμα. Το αφήνουμε για μισή μέρα στο ψυγείο να σφίξει.

Σε μια βάση για τάρτες απλώνουμε την ζύμη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C σε για 15 λεπτά.

Μόλις η κρέμα είναι έτοιμη γεμίζουμε με κορνέ τις τάρτες και στολίζουμε με μύρτιλα.