ΣΥΝΤΑΓΗ ΙΩΑΝΝΑ ΣΤΑΜΟΥΛΟΥ

ΥΛΙΚΑ

  • 12 λεπτές φέτες μελιτζάνας
  • 3 πιπεριές κόκκινες, ψημένες και αποφλοιωμένες (από βάζο)
  • 250γρ. μαλακό τυρί Μαστέλο®, σε κύβους των 15-20γρ.
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Λαδώνουμε και αλατίζουμε τις μελιτζάνες και κατόπιν τις ψήνουμε στη σχάρα ή στο φούρνο, μέχρι να μαλακώσουν τόσο που να τυλίγονται.
  2. Μόλις κρυώσουν τις απλώνουμε στον πάγκο μας, προσθέτουμε από ένα κομμάτι πιπεριά πάνω στην καθεμία και τις τυλίγουμε σφιχτά σε ρολά.
  3. Ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά τους κύβους του τυριού.
  4. Περνάμε στα ξυλάκια για σουβλάκια από τρία ρολά μελιτζάνας εναλλάξ με τρία κομμάτια μαλακό τυρί Μαστέλο®.
  5. Τα σερβίρουμε μαζί με σάλτσα pesto που τους ταιριάζει πολύ.

 

Ο καλύτερος συνοδός εδώ είναι ένα έντονο Ξινόμαυρο.