Υλικά

Για τις πατάτες

  • 50 γρ. κρασί λευκό
  • 80 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα, απαλή
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 1 1/2 κιλό πατάτες baby

Για το κοτόπουλο

  • 4 στήθη κοτόπουλου φιλεταρισμένα
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ανάμικτα μπαχαρικά
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 200 γρ. Μαστέλο αγελαδινό χοντροτριμμένο
  • ρίγανη
  • μπούκοβο

Για το πανάρισμα

  • 2 κ.σ. γεμάτες μουστάρδα
  • 200 γραμ φρυγανιά τριμμένη
  • 4 φέτες μπέικον πολύ λεπτοκομμένες

Εκτέλεση

    1. Ετοιμάζουμε τις πατάτες. Σε ένα μπολ βάζουμε το κρασί, το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το σκόρδο ψιλοκομμένο, το μέλι, τη ρίγανη, το ξύσμα και τον χυμό από το λεμόνι και ανακατεύουμε. Βάζουμε τη μαρινάδα σε ένα ταψί.
    2. Κόβουμε τις πατάτες στη μέση και τις βάζουμε στο ταψί με τη μαρινάδα. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ταψί και ψήνουμε για 30 λεπτά στους 200 °C.
    3. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε  το κοτόπουλο. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα. Απλώνουμε το φιλεταρισμένο κοτόπουλο στον πάγκο εργασίας μας.
    4. Βάζουμε το ελαιόλαδο, τις πιπεριές κομμένες σε μικρά κομμάτια, το Μαστέλο, το μπούκοβο και τη ρίγανη. Τυλίγουμε προσεκτικά σε ρολό και δένουμε με σπάγκο.
    5. Αλείφουμε τα ρολά με τη μουστάρδα και ρολάρουμε στο μείγμα φρυγανιάς μπέικον.
    6. Μεταφέρουμε στο ταψί με τις πατάτες και ψήνουμε για 30-40 λεπτά.

Σερβίρισμα

Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο τα ρολά, αφαιρούμε κόβοντας το σπάγκο και κόβουμε σε ροδέλες σερβίρουμε με τις πατάτες και συνοδεύουμε αυτό το πιάτο με ένα μυρωδάτο Sauvignon Blanc.