Υλικά

  • 6 φέτες του τοστ
  • 100 γρ τριμμένο Μαστέλο
  • 20 γρ άχνη ζάχαρη
  • Λίγο φρέσκο βούτυρο
  • 2 μεγάλα αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 200 ml γάλα πλήρες (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • μαρμελάδα φρούτων του δάσους για το σερβίρισμα

 

Εκτέλεση

Κόβετε τις φέτες στη μέση σχηματίζοντας τρίγωνα. Τις τοποθετείτε σε μικρό πυρέξ αφού πρώτα το έχετε βουτυρώσει.

Σε μπολ τοποθετείτε τα αβγά με το γάλα, χτυπήστε τα και προσθέστε το τριμμένο τυρί. Ανακατέψτε καλά. Περιχύνετε με το μίγμα τις φέτες του τοστ και ψήνετε στον φούρνο στους 160 βαθμούς στον αέρα έως ότου χρυσίσει η επιφάνεια τους. Προσοχή όχι πολύ δεν θέλουμε να κάνουμε φρυγανιές. Πρέπει να έχουν την υφή πουτίγκας. Όσο είναι ζεστά σερβίρετε απευθείας ρίχνοντας την μαρμελάδα και έξτρα τριμμένο Μαστέλο.

Για την υγιεινή μαρμελάδα φρούτων του δάσους θα χρειαστείς:

  • 750 γρ φρούτα του δάσους κατεψυγμένα
  • 150 γρ μελάσα ή μέλι
  • χυμό 1/2 λεμονιού

 

Προετοιμάστε την καλύτερα το προηγούμενο βράδυ ούτως ώστε το πρωί η μαρμελάδα να έχει κρυώσει.

Βάζετε τα κατεψυγμένα φρούτα σε κατσαρολάκι μαζί με τη μελάσα και φέρνεις σε σημείο βρασμού. Χαμηλώνετε την ένταση και σιγοβράζετε για 40’ περίπου. 10’ πριν το τέλος προσθέτετε το λεμόνι και ανακατεύετε καλά. Τοποθετείτε όσο είναι καυτή η μαρμελάδα σε αποστειρωμένο βάζο (αποστειρώνετε στο φούρνο καθαρά και άδεια τα βάζα 10’ στους 100°C στον αέρα) ένα των 500 γρ ή σε δυο μικρά των 250 γρ. γεμίζετε τα βάζα μέχρι επάνω κλείνετε με το καπάκι, γυρίζετε ανάποδα και αφήνετε μέχρι να κρυώσουν. Την συντηρείτε στο ψυγείο γιατί δεν έχει ζάχαρη και την καταναλώνετε μέσα σε 1 μήνα.