Ποιός δεν αγαπάει τα κανελόνια; και ποιός δεν αγαπάει και τη μπεσαμέλ; Ας τα συνδυάσουμε λοιπόν! Αυτή η μπεσαμέλ είναι πολύ ελαφριά γιατί περιέχει γιαούρτι και θα την λατρέψουν όλοι!
Υλικά
• 1 πακέτο κανελόνια
• 500γρ. μοσχαρίσιο κιμά
• 3 μανιτάρια μέτρια σε φετούλες
• 200γρ. τριμμένη ντομάτα φρέσκια η έτοιμη
• 1/3 κούπας ελαιόλαδο
• 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
• 1 κ.γλ. πολτό σκόρδου
• 1/2 κ.γλ. κανέλα
• Αλάτι
• Πιπέρι
Για τη μπεσαμέλ:
• 100γρ. Φρέσκο βούτυρο
• 100γρ. Αλεύρι γ.ο.χ
• 800 ml φρέσκο γάλα
• 150γρ. γιαούρτι στραγγιστό
• 1 αυγό
• 150γρ Μαστέλο καπνιστό τριμμένο
• Αλάτι, πιπέρι, λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο.
Εκτέλεση
- Ετοιμάζουμε τη σάλτσα με τον κιμά, τσιγαρίζουμε με το ελαιόλαδο μέχρι να πάρει χρώμα.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια.
- Μόλις πάρουν και αυτά χρώμα προσθέτουμε το πολτό σκόρδου και μετά από λίγο τη σάλτσα ντομάτας και τα μπαχαρικά μας.
- Προσθέτουμε τόσο νερό όσο να σκεπάσουμε όλα τα υλικά και σιγοβράζουμε για μισή ώρα μέχρι να στεγνώσει ελαφρώς η σάλτσα.
- Παράλληλα ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ. Όλα τα υλικά τα θέλουμε σε θερμοκρασία δωματίου.
- Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να σφίξει.
- Προσθέτουμε το γάλα λίγο λίγο και ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα για να μη σβολιάσει.
- Προσθέτουμε το γιαούρτι και αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
- Έπειτα προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, το τυράκι τριμμένο, το αυγό και το αλάτι με μπαχαρικά. Το Μαστέλο θα δώσει αυτό το έξτρα που θέλουμε στη γεύση.
- Βουτυρώνουμε καλά το ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε.
- Ρίχνουμε λίγη από τη σάλτσα στο ταψί.
- Γεμίζουμε τα κανελόνια και τα στρώνουμε το ένα δίπλα στο άλλο.
- Τέλος αδειάζουμε τη μπεσαμέλ και την απλώνουμε ομοιόμορφα.
- Ψήνουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσει η κρέμα περίπου δηλ. 40 λεπτά σε μέτριο φούρνο, στους 170° πάντα προθερμασμένο.