Από το xenias_foodstories
Υλικά
- 2 μανιτάρια μεσαίου μεγέθους.
- 2 ψωμάκια brioche
- 2 φέτες μαστέλο
- 1 αβοκάντο
- Μισό κρεμμύδι σε ροδέλες
- Φετούλες τομάτας
- 1 κ.γλ. σκόρδο πολτό
- Πράσινη σαλάτα
- 4κ.σ. μουσταρδομαγιονεζα
- Μισό λάιμ το χυμό και το ξύσμα του
- Αλάτι, πιπέρι
- Μαντζουράνα φρέσκια
- Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε τα μανιτάρια από έξω και αφαιρούμε τα βράγχια και το κοτσάνι από το εσωτερικό.
- Αλείφουμε με το ελαιόλαδο και τη φρέσκια μαντζουράνα τα μανιτάρια, αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε σε σχάρα η σχαροτήγανο και από τις 2 πλευρές μέχρι να μαλακώσουν αρκετά.
- Ψήνουμε και το μαστέλο ταυτόχρονα.
- Μαρινάρουμε τις ροδέλες κρεμμυδιού σε ελαιόλαδο,λίγα φυλλαράκια μαντζουράνας και αλάτι.
- Ετοιμάζουμε και τη κρέμα αβοκάντο λιώνοντας το αβοκάντο με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε τη μισή μουσταρδομαγιονέζα, λίγο ελαιόλαδο, αλάτι,πιπέρι,το πολτό σκόρδου,το λαιμ και το ξύσμα του.
- Ψήνουμε το ψωμάκι στο αντικολλητικό και ξεκινάμε το στήσιμο.
- Με την εξής σειρά.. ψωμάκι, κρέμα αβοκάντο, μανιτάρι, μαστέλο, τομάτα, κρεμμύδι, πράσινη σαλάτα, μουσταρδομαγιονέζα στο ψωμάκι και καπακώνουμε .έτοιμο το burger μας!