Από το xenias_foodstories

Υλικά

  • 2 μανιτάρια μεσαίου μεγέθους.
  • 2 ψωμάκια brioche
  • 2 φέτες μαστέλο
  • 1 αβοκάντο
  • Μισό κρεμμύδι σε ροδέλες
  • Φετούλες τομάτας
  • 1 κ.γλ. σκόρδο πολτό
  • Πράσινη σαλάτα
  • 4κ.σ. μουσταρδομαγιονεζα
  • Μισό λάιμ το χυμό και το ξύσμα του
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Μαντζουράνα φρέσκια
  • Ελαιόλαδο

 

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε τα μανιτάρια από έξω και αφαιρούμε τα βράγχια και το κοτσάνι από το εσωτερικό.
  2. Αλείφουμε με το ελαιόλαδο και τη φρέσκια μαντζουράνα τα μανιτάρια, αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε σε σχάρα η σχαροτήγανο και από τις 2 πλευρές μέχρι να μαλακώσουν αρκετά.
  3. Ψήνουμε και το μαστέλο ταυτόχρονα.
  4. Μαρινάρουμε τις ροδέλες κρεμμυδιού σε ελαιόλαδο,λίγα φυλλαράκια μαντζουράνας και αλάτι.
  5. Ετοιμάζουμε και τη κρέμα αβοκάντο λιώνοντας το αβοκάντο με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε τη μισή μουσταρδομαγιονέζα, λίγο ελαιόλαδο, αλάτι,πιπέρι,το πολτό σκόρδου,το λαιμ και το ξύσμα του.
  6. Ψήνουμε το ψωμάκι στο αντικολλητικό και ξεκινάμε το στήσιμο.
  7. Με την εξής σειρά.. ψωμάκι,κρέμα αβοκάντο,μανιτάρι,μαστέλο,τομάτα, κρεμμύδι, πράσινη σαλάτα, μουσταρδομαγιονέζα στο ψωμάκι και καπακώνουμε .έτοιμο το burger μας!