Ποιος δεν αγαπάει τα κανελόνια; και ποιος δεν αγαπάει κ τη μπεσαμέλ; Ας τα συνδυάσουμε λοιπόν! Αυτή η μπεσαμέλ είναι πολύ ελαφριά γιατί περιέχει γιαούρτι και θα την λατρέψουν όλοι!

Υλικά

• 1 πακέτο κανελόνια
• 500γρ. μοσχαρίσιο κιμά
• 3 μανιτάρια μέτρια σε φετούλες
• 200γρ. τριμμένη ντομάτα φρέσκια η έτοιμη
• 1/3 κούπας ελαιόλαδο
• 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
• 1 κ.γλ. πολτό σκόρδου
• 1/2 κ.γλ. κανέλα
• Αλάτι
• Πιπέρι

Για τη μπεσαμέλ:

• 100γρ. Φρέσκο βούτυρο
• 100γρ. Αλεύρι γ.ο.χ
• 800 ml φρέσκο γάλα
• 150γρ. γιαούρτι στραγγιστό
• 1 αυγό
• 150γρ Μαστέλο καπνιστό τριμμένο
• Αλάτι, πιπέρι, λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο.

Εκτέλεση

  1.  Ετοιμάζουμε τη σάλτσα με τον κιμά, τσιγαρίζουμε με το ελαιόλαδο μέχρι να πάρει χρώμα.
  2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια.
  3. Μόλις πάρουν και αυτά χρώμα προσθέτουμε το πολτό σκόρδου και μετά από λίγο τη σάλτσα ντομάτας και τα μπαχαρικά μας.
  4. Προσθέτουμε τόσο νερό όσο να σκεπάσουμε όλα τα υλικά και σιγοβράζουμε για μισή ώρα μέχρι να στεγνώσει ελαφρώς η σάλτσα.
  5. Παράλληλα ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ. Όλα τα υλικά τα θέλουμε σε θερμοκρασία δωματίου.
  6. Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να σφίξει.
  7. Προσθέτουμε το γάλα λίγο λίγο και ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα για να μη σβολιάσει.
  8. Προσθέτουμε το γιαούρτι και αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
  9. Έπειτα προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, το τυράκι τριμμένο, το αυγό και το αλάτι με μπαχαρικά. Το Μαστέλο θα δώσει αυτό το έξτρα που θέλουμε στη γεύση.
  10. Βουτυρώνουμε καλά το ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε.
  11. Ρίχνουμε λίγη από τη σάλτσα στο ταψί.
  12. Γεμίζουμε τα κανελόνια και τα στρώνουμε το ένα δίπλα στο άλλο.
  13. Τέλος αδειάζουμε τη μπεσαμέλ και την απλώνουμε ομοιόμορφα.
  14. Ψήνουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσει η κρέμα περίπου δηλ. 40 λεπτά σε μέτριο φούρνο, στους 170° πάντα προθερμασμένο.