Από το xenias_foodstories
Σήμερα σας ετοίμασα μια φανταστική συνταγή, εύκολη και εννοείται γρήγορη για να απολαύσετε τα βράδια παρέα με παγωμένη μπύρα ή κρασάκι.
Αλμυρά κρουασάν με γέμιση Μαστέλο Αγελαδινό, σαλάμι αέρος και chutney μήλου.
Υλικά
• 1 συσκευασία έτοιμη ζύμη για κρουασάν
• 150 γρ. Μαστέλο αγελαδινό σε μπαστουνάκια
• 6 λεπτοκομμένες φέτες σαλάμι αέρος
• 6 κ.σ. γλυκόξινη σάλτσα chutney της επιλογής σας
• Λίγο αυγό για το άλειμμα πριν το ψήσιμο
• Σουσάμι για το πασπάλισμα προαιρετικά.
Εκτέλεση
- Ανοίγουμε την έτοιμη ζύμη και τη χωρίζουμε σε έξι μέρη.
- Σε κάθε μέρος αυτής βάζουμε 1 κ.σ. από το chutney, 1 φετούλα σαλάμι αέρος και τέλος ένα μπαστουνάκι από το τυράκι.
- Κλείνουμε ρολάροντας τη ζύμη ώστε να έχουμε το σύνηθες σχήμα που έχουν τα κρουασάν.
- Συνεχίζουμε τη διαδικασία και για τα υπόλοιπα 5 κρουασάν.
- Αλείφουμε με αυγό, πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε στους 175° για περίπου 20 λεπτά.
Καλή απόλαυση!