Από το xenias_foodstories

Σήμερα σας ετοίμασα μια φανταστική συνταγή, εύκολη και εννοείται γρήγορη για να απολαύσετε τα βράδια παρέα με παγωμένη μπύρα ή κρασάκι.
Αλμυρά κρουασάν με γέμιση Μαστέλο Αγελαδινό, σαλάμι αέρος και chutney μήλου.

Υλικά

• 1 συσκευασία έτοιμη ζύμη για κρουασάν
• 150 γρ. Μαστέλο αγελαδινό σε μπαστουνάκια
• 6 λεπτοκομμένες φέτες σαλάμι αέρος
• 6 κ.σ. γλυκόξινη σάλτσα chutney της επιλογής σας
• Λίγο αυγό για το άλειμμα πριν το ψήσιμο
• Σουσάμι για το πασπάλισμα προαιρετικά.

Εκτέλεση

  1. Ανοίγουμε την έτοιμη ζύμη και τη χωρίζουμε σε έξι μέρη.
  2. Σε κάθε μέρος αυτής βάζουμε 1 κ.σ. από το chutney, 1 φετούλα σαλάμι αέρος και τέλος ένα μπαστουνάκι από το τυράκι.
  3. Κλείνουμε ρολάροντας τη ζύμη ώστε να έχουμε το σύνηθες σχήμα που έχουν τα κρουασάν.
  4. Συνεχίζουμε τη διαδικασία και για τα υπόλοιπα 5 κρουασάν.
  5. Αλείφουμε με αυγό, πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε στους 175° για περίπου 20 λεπτά.

Καλή απόλαυση!