Από το the_coook

Για σήμερα, σου έχω ζυμωτό ψωμί, αβοκάντο, αυγό ποσέ και μαστιχωτό, τραγανό Μαστέλο

Υλικά (για 2 μερίδες)

Για το γουακαμόλε αβοκάντο:

  • 1 ώριμο αβοκάντο
  • 1/2 ντομάτα (μόνο τη σάρκα, χωρίς σπόρια)
  • 1/2 κόκκινη πιπεριά (από βάζο)
  • Αλάτι
  • 1/2 κ.γ μπούκοβο
  • Ελαιόλαδο

 

Για τα αυγά ποσέ:

  • 2 αυγά
  • 1 κ.σ ξίδι για κάθε αυγό

 

Επίσης:

  • ζυμωτό ψωμί
  • 1 φέτα αγελαδινό Μαστέλο κομμένη στη μέση

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε το αβοκάντο και σε μπολ το λιώνουμε με ένα πιρούνι!
  2. Προσθέτουμε τη σάρκα της ντομάτας, την πιπεριά, μπούκοβο, αλάτι και λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.
  3. Για τα αυγά, βάζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό σε χαμηλή θερμοκρασία. Το νερό δε θέλουμε να βράζει, απλά να είναι ζεστό.
  4. Για κάθε αυγό, ρίχνουμε μια κ.σ ξίδι, και με μια κουτάλα ανακατεύουμε γρήγορα το νερό για να δημιουργηθεί μια δίνη.
  5. Σπάμε το αυγό πρώτα σε ένα μικρό μπολ και το ρίχνουμε στο κέντρο της δίνης.
  6. Αφήνουμε για 3 λεπτά και το βγάζουμε σε ένα μπολ με νερό και παγάκια. Αφήνουμε να κρυώσει καλά και βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
  7. Σε καυτό τηγάνι βάζουμε το αγελαδινό Μαστέλο και ψήνουμε για 1’ περίπου από κάθε μεριά, να μαλακώσει και να αποκτήσει τραγανή κρούστα.

Για το σερβίρισμα

Στήνουμε το ανοιχτό μας σάντουιτς, ψωμί, γουακαμόλε, Μαστέλο και από πάνω το αυγό. Για τους τολμηρούς πασπαλίζουμε με λίγο μπούκοβο ακόμη! Στύβουμε φρέσκο χυμό λεμονιού και απολαμβάνουμε σαν να ήμαστε στο καλύτερο brunchάδικο!