Από το the_coook
Υπέροχη συνταγή, ελληνικό macandcheese με φανταστικό τυρί Μαστέλο! Είναι πραγματικά πεντανόστιμο, εύκολο και αξίζει να το δοκιμάσεις!
Υλικά
- 1 συσκευασία ζυμαρικά «κοραλάκι»
- 2 κ.σ βούτυρο
- 2 κ.σ αλεύρι
- 150 + 50 γρ. μαλακό τυρί Μαστέλο
- 100 γρ. τυρί Κατσικάκι Μαστέλο
- 500 γρ. γάλα
- 1 κ.γ γλυκιά πάπρικα
- αλάτι και πιπέρι
- 1/2 κ.γ σκόρδο αποξηραμένο
- 50 γρ. φρυγανιά τριμμένη
Εκτέλεση
- Βράζουμε τα ζυμαρικά μας 3 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο που λέει η συσκευασία και στραγγίζουμε.
- Σε κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το αλεύρι και με ένα σύρμα ανακατεύουμε συνεχώς για ένα λεπτό. Μόλις το αλεύρι απορροφήσει το βούτυρο, βγάζουμε από την εστία και σταδιακά προσθέτουμε το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς για να μην σβολιάσει.
- Ξαναβάζουμε στην εστία και σε χαμηλή θερμοκρασία και ανακατεύουμε, προσθέτοντας τριμμένα τα 150 γρ. από το μαλακό τυρί Μαστέλο και 100 γρ. από το τυρί Κατσικάκι Μαστέλο. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, σκόρδο και πάπρικα, τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Μεταφέρουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος και απλώνουμε. Ανακατεύουμε τα 50 γρ. τυρί με την τριμμένη φρυγανιά, και πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια.
- Ψήνουμε στον φούρνο, για 10-15 λεπτά, στους 200 βαθμούς, μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα η επιφάνεια του φαγητού. Βγάζουμε από τον φούρνο και σερβίρουμε ιδανικά ζεστό.