Συνταγή από Tasty Food Safari
Από τη στιγμή που ανακάλυψα τα τυριά Μαστέλο, (και ξετρελάθηκα με την γεύση και την υφή τους όταν λιώνουν!) όλη την ώρα σκέφτομαι συνταγές που θα μπορούσα να τα συμπεριλάβω.
Επειδή σιγά σιγά λοιπόν, ο καιρός θυμίζει όλο και περισσότερο καλοκαίρι, ήθελα να φτιάξω κάτι σε μουσακά, αλλά λίγο πιο ελαφρύ, οπότε μου ήρθε η ιδέα να ψήσω μελιτζάνες, να τις γεμίσω μόνο με κιμά και από πάνω αντί για μπεσαμέλ να τρίψω κατσικίσιο Μαστέλο.
Και το αποτέλεσμα ήταν όνειρο! Έκοψα λοιπόν, 4 μελιτζάνες στη μέση, έβγαλα την ψίχα τους και τις έβαλα με λίγο λάδι και αλατοπίπερο να ψηθούν στους 180°C για περίπου 30’. Στο μεταξύ, τσιγάρισα 2 κρεμμύδια, την ψίχα της μελιτζάνας (κομμένη σε κυβάκια) και τον κιμά και τον άφησα να βράσει μέσα σε σάλτσα τομάτας για περίπου 20’ μέχρι να ετοιμαστεί.
Γέμισα με τον κιμά τις μελιτζάνες, έριξα από πάνω το Μαστέλο και έψησα μέχρι να λιώσει.
Ήταν η ωραιότερη, πιο ελαφριά εκδοχή του μουσακά και σαν να μ´έφερε ένα βήμα πιο κοντά στο καλοκαιράκι!