Συνταγή από Tasty Food Safari

Αυτή είναι η υπερπαραγωγή που ετοίμασα για πρωινό και όλοι οικογενειακώς περιμένουμε πως και πως το επόμενο Σαββατοκύριακο! Οι πρωταγωνιστές εδώ είναι τα pancakes με bacon και σιρόπι σφενδάμου (Ω ναι! Αν δεν έχεις δοκιμάσει αυτόν τον συνδυασμό, κάντο αμέσως!) και το ψητό κατσικίσιο τυρί Μαστέλο που όποιο φαγητό συνοδεύει το απογειώνει.

Υλικά

  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 αβγό
  • 50 ml λιωμένο βούτυρο
  • 1/4 αλάτι
  • 1 βανίλια
  • 2 κ.σ ζάχαρη
  • 120 γρ. αλεύρι up
  • 1 κ.γ. σόδα σκόνη

 

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά, εκτός από το αλεύρι και τη σόδα, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  2. Προσθέτουμε το αλεύρι και τη σόδα και ανακατεύουμε.
  3. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  4. Προσθέτουμε 1/2 κ.γ βούτυρο στο τηγάνι και 1 κουτάλα της σούπας από τη ζύμη. Ελέγχουμε τις άκρες να ψηθούν και με σπάτουλα γυρίζουμε από την άλλη πλευρά,
  5. 2-3 λεπτά για την κάθε πλευρά αρκούν.
  6. Μεταφέρουμε τα έτοιμα pancakes σε ένα πιάτο και προσθέτουμε το μπέικον και τις φέτες Μαστέλο που έχουμε ψήσει στο γκριλ.
  7. Προσθέτουμε σιρόπι σφενδάμου ή μέλι. Απολαμβάνουμε και επαναλαμβάνουμε.