Carpaccio εσπεριδοειδών με ανθότυρο

Από το Pandora’s Kitchen

Ηλιόλουστο, αν και με κρύο, Σαββατιάτικο πρωινό, ιδανική μέρα για περίπατο. Προορισμός; Ο Κάμπος της Χίου. Πίσω από τους ψηλούς πέτρινους τοίχους, κρύβονται προφυλαγμένα από τον άνεμο και το πολύ κρύο τα κοντά και φουντωτά δέντρα των εσπεριδοειδών. Όλο καμάρι στέκονται εκεί επί αιώνες και γεμίζουν το νησί μας αρώματα. Μυροβόλος άλλωστε η Χίος για πολλούς λόγους! Ακολουθώντας την μυρωδιά τους και περιπλανώμενη μέσα στον πέτρινο λαβύρινθο του Κάμπου με την υγρασία να σε διαπερνά μέχρι το κόκκαλο, κατέληξα σε έναν επίγειο παράδεισο. Ένα τεράστιο περιβόλι με όλα τα είδη εσπεριδοειδών. Πήρα στο χέρι μερικά και γυρνώντας στο σπίτι μπήκα αμέσως στη κουζίνα. Έφτιαξα, λοιπόν, ένα Carpaccio εσπεριδοειδών με ανθότυρο Μαστέλο, καρύδια και σάλτσα μπαλσάμικο. Μια συνταγή γρήγορη, νόστιμη και υγιεινή γεμάτη αρώματα και βιταμίνες!

Υλικά:

  • Εσπεριδοειδή της αρεσκείας σας
  • Ανθότυρο Μαστέλο
  • Καρύδια ή φυστίκι Αιγίνης
  • Σάλτσα μπαλσάμικο
  • Φύλλα ρόκας ή σπανάκι

 

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε και κόβουμε τα εσπεριδοειδή μας σε πολύ λεπτές φέτες, εξού και carpaccio, τις στρώνουμε σε μια πιατέλα που έχουμε βάλει ρόκα ή φύλλα από σπανάκι. Ρίχνουμε κομμάτια ανθότυρο Μαστέλο, καρύδια και σάλτσα μπαλσάμικο. Τόσο απλά και εύκολα το Carpaccio εσπεριδοειδών με ανθότυρο είναι έτοιμο!

 

Το ανθότυρο Μαστέλο

Το ανθότυρο είναι ένα ελαφρύ παραδοσιακό τυρί που παράγεται από τυρόγαλο με την προσθήκη φρέσκου γάλακτος. Το ανθότυρο Μαστέλο® είναι τυρί τυρογάλακτος με κρεμώδη υφή, δροσερό και ελαφρύ, με γεύση μάλλον γλυκιά αφού περιέχει ελάχιστο αλάτι, ενώ κρατάει το άρωμα του ψημένου γάλακτος. Το συγκεκριμένο τυρί μπορεί να αντικαταστήσει το βούτυρο σε γλυκά ή αλμυρά κέικ, με θαυμάσιο αποτέλεσμα. Επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί όπως τα τυριά κρέμα δίνοντας ένα πιο ελαφρύ αποτέλεσμα με σαφώς λιγότερες θερμίδες. Κατάλληλο για δίαιτα αποτελεί ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να μειώσουν την πρόσληψη λιπαρών και θερμίδων αφού περιέχει μόνο 18% λιπαρά, όταν η φέτα περιέχει 35% και η γραβιέρα και το κασέρι περιέχουν 40-45% λιπαρά.