Από το OH MY DEER BLOG

Σήμερα σας στρώνουμε μεσημεριανό τραπέζι και σας σερβίρουμε μία από τις καλύτερες μακαρονάδες που έχουμε φάει. Συστατικά της επιτυχίας; Αγκινάρες (τις λατρέψαμε εδώ!) και τυρί “Κατσικάκι Μαστέλο”.

Αν είστε από αυτούς που στο άκουσμα της λέξης κατσικίσιο τυρί ξινίζετε- έτσι λίγο -για τη μυρωδιά κλπ κλπ , σας διαβεβαιώ ότι αυτό το Κατσικάκι Μαστέλο θα το αγαπήσετε. Έχει πολύ ήπια γεύση, χωρίς κάποια μυρωδιά από αυτές που δεν μας αρέσουν (ξέρετε τι εννοώ!) και ταιριάζει απίστευτα τόσο με αλμυρά όσο και με γλυκά πιάτα, διατηρώντας πάντα την ταυτότητά του. Ναι, ναι! Λατρεύουμε το τυρί!

Υλικά

  • 1 πακέτο λιγκουίνι
  • 4-5 αγκινάρες, καθαρισμένες
  • 250 ml γάλα
  • 120 γραμ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 250 γραμ. τυρί Κατσικάκι Μαστέλο®, τριμμένο
  • 150 γραμ. τυρί κρέμα
  • 100 γραμ. κουκουνάρια
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • τυρί Κατσικάκι Μαστέλο®, τριμμένο για το σερβίρισμα

 

Εκτέλεση

  1. Καθαρίστε τις αγκινάρες, αλείψτε τες με λεμόνι και τοποθετήστε τες σε ένα μπολ με νερό και λεμόνι για να μη μαυρίσουν. Έπειτα, βράστε τες για 10-15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Στο ίδιο νερό που βράσατε τις αγκινάρες, βράστε τα λιγκουίνι αλ ντέντε. Αφού βράσουν τα στραγγίζετε και κρατάτε ένα φλιτζάνι από το νερό, μήπως και χρειαστεί για να δέσει η σάλτσα.
  2. Σε ένα τηγανάκι καβουρδίστε ελαφρώς τα κουκουνάρια. Σε ένα βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα βάζετε το γάλα, το τυρί κρέμα και το κατσικίσιο τυρί και ανακατεύετε με μία ξύλινη σπάτουλα μέχρι να αρχίζει να λιώνει το τυρί. Ρίχνετε αρκετό πιπέρι κι έπειτα προσθέτετε τις αγκινάρες (στραγγισμένες), τα κουκουνάρια, το ξύσμα λεμονιού και την κεφαλογραβιέρα. Αφήστε το να μαγειρευτεί για λίγα λεπτά μέχρι να δέσει. Τέλος, προσθέστε τα λιγκουίνι και ανακατέψτε καλά. Αν χρειάζεται προσθέστε λίγο νερό. Σε εμάς δεν χρειάστηκε.
  3. Σερβίρετε τα λιγκουίνι και πασπαλίζετε με έξτρα τριμμένο κατσικίσιο τυρί, κουκουνάρια και λίγο ξύσμα λεμονιού.

 

Καλό θα ήταν να καταναλωθούν ζεστά γιατί «λασπώνουν» αρκετά γρήγορα.