My_blissfood | Μύδια Σαγανάκι με Κατσικάκι Μαστέλο

Συνταγή από Myblissfood

Υλικά για μικρή γάστρα

  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 κ.γ. μπούκοβο (καυτερό ή γλυκό)
  • 1 κ.γ. γλυκάνισο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1 σφηνάκι ούζο
  • 400 γραμ. ντομάτα κονκασέ ή 2 μεγάλες ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
  • 500 γραμ. μύδια ψίχα (φρέσκα ή κατεψυγμένα)
  • 150 γραμ. Κατσικάκι Μαστέλο, κομμένο σε μικρά κυβάκια
  • Φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό για το σερβίρισμα

 

Εκτέλεση

Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά και σωτάρουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά και το σκόρδο.

Προσθέτουμε τον πελτέ, το μπούκοβο, τον γλυκάνισο, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και αφήνουμε να μαγειρευτούν για 1 λεπτό.

Σβήνουμε με το ούζο, ανακατεύουμε, αφήνουμε για άλλο 1 λεπτό, για να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Προσθέτουμε τη ντομάτα, ανακατεύουμε και, μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια, κλείνουμε με καπάκι και αφήνουμε να μαγειρευτεί για 10 περίπου λεπτά, ανακατεύοντας πού και πού.

Ανοίγουμε το καπάκι, προσθέτουμε τα μύδια και το Κατσικάκι Μαστέλο, ανακατεύουμε, κλείνουμε ξανά το καπάκι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 3-4 λεπτά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε φρέσκο, ψιλοκομμένο μαϊντανό, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.