Συνταγή από Myblissfood

Υλικά για μικρή γάστρα

  • 350-400 γραμ. χωριάτικο λουκάνικο κομμένο σε κομμάτια περίπου 2 εκ.
  • 6-7 μανιτάρια καφέ κομμένα σε χοντρά κομμάτια
  • 5 κρεμμύδια μικρά για στιφάδο, κομμένα στα 4
  • 1 μεγάλο καρότο χοντροκομμένο
  • 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε ροδέλες
  • 150 γραμ. Κατσικάκι Μαστέλο, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
  • 4 δαφνόφυλλα
  • 3-4 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
  • 1 κ.γ. πιπέρι σε κόκκους
  • 100 ml κόκκινο ξηρό κρασί

 

Εκτέλεση

Κόβουμε τα λουκάνικα, τα μανιτάρια, τα κρεμμύδια, το καρότο και τις πιπεριές σύμφωνα με τις παραπάνω οδηγίες και τα ρίχνουμε μέσα σε μία μικρή γάστρα και τα ανακατεύουμε.

Τοποθετούμε από πάνω τα κομμάτια από το Κατσικάκι Μαστέλο.

Ρίχνουμε τα δαφνόφυλλα, το θυμάρι και το πιπέρι και ανακατεύουμε ελαφρώς.

Περιχύνουμε με το κόκκινο κρασί.

Σκεπάζουμε καλά με μία λαδόκολλα και κλείνουμε τη γάστρα με το καπάκι της.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, αρχικά σκεπασμένο για μία ώρα.

Στη μία ώρα βγάζουμε τη γάστρα από τον φούρνο, αφαιρούμε το καπάκι και τη λαδόκολλα και την ξαναβάζουμε στο φούρνο για άλλα 30-40 λεπτά περίπου, μέχρι να απορροφηθεί το περισσότερο υγρό και το φαγητό να μελώσει.

Όταν το βγάλουμε από τον φούρνο, ρίχνουμε λίγο επιπλέον φρέσκο θυμάρι και σερβίρουμε.