Συνταγή από Mrs Olivespoon

Ένα ορεκτικό γλυκό κι αλμυρό ταυτόχρονα με γιορτινό χαρακτήρα και αέρα Πολίτικο.

Θα μου πεις γίνεται να ενωθούν όλα αυτά μεταξύ τους; Μα φυσικά και γίνεται θα σου πω. Το αποτέλεσμα που είναι τόσο νόστιμο και μυρωδάτο δεν αφήνει κανένα μα κανένα αδιάφορο.
Φυσικά χρησιμοποίησα το αγαπημένο μου Κατσικάκι Μαστέλο® που πάντα δίνει αυτή την αγνή νοστιμιά που θέλω να προσφέρω σε όλους τους αγαπημένους μου.

Όσο για τα υλικά παιχνιδάκι τα έχεις όλα!

Υλικά

(για τη ζύμη):

  • 200γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 1 αυγό
  • 200γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 3γρ. αλάτι

(για τη γέμιση):

  • 120-150γρ. κατσικάκι Μαστέλο
  • 50γρ. φιστίκι Αιγίνης ψίχα

(για το σιρόπι):

  • 300ml νερό
  • 150γρ. καστανή ζάχαρη
  • ξύσμα από λεμόνι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη. Φτιάχνουμε μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
  2. Σε αλευρωμένο πάγκο ανοίγουμε τη ζύμη μας και κόβουμε με στρογγυλό κουπατ.
  3. Παράλληλα κόβουμε το τυρί μας σε κυβάκια και χτυπάμε ελαφρά στο μπλέντερ τα φιστίκια να γίνουν ψιλοκομμένα.
  4. Γεμίζουμε με τυρί και φιστίκι και κλείνουμε σαν πουγκάκι. Τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
  5. Αλείφουμε με λίγο βούτυρο και πασπαλίζουμε προαιρετικά με σουσάμι ή παπαρουνόσπορο.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 12-15 λεπτά.
  7. Εν τω μεταξύ όσο ψήνονται τα πουγκάκια ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι και μόλις ξεκινήσει ο βρασμός το μαγειρεύουμε για 5 λεπτά και αποσύρουμε.
  8. Μόλις βγουν τα πουγκάκια μας τα περνάμε από το σιρόπι και είναι πανέτοιμα.

Σερβίρισμα

Αν αντέξεις και δεν το φας όπως είναι πάνω απ το ταψί τα σερβίρεις όλα μαζί σε μια πιατέλα!