Συνταγή από Mrs Olivespoon
Θα μου πεις πόσες ώρες πρέπει να φάω στη κουζίνα κυριακάτικα για να το ετοιμάσω. Θα σου πω ότι μέσα σε 15 λεπτά τα έχεις όλα έτοιμα. Όσο για το τυράκι που επέλεξα είναι το αγαπημένο μου Κατσικάκι Μαστέλο που λιώνει και δίνει βαθιά νοστιμιά.
Υλικά
- 400ml γάλα φρέσκο σε θερμοκρασία δωματίου
- 50γρ. Βούτυρο
- 60γρ. αλεύρι γ.ο.χ
- 120γρ. Κατσικάκι Μαστέλο τριμμένο
- αλάτι-πιπέρι
- μοσχοκάρυδο
- 3 αυγά
- 6 φέτες ψωμί τοστ (brioche)
- 3 φέτες ζαμπόν
- μουστάρδα dijon
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε να λιώσει εντελώς. Προσθέτουμε το αλεύρι και ενσωματώνουμε σταδιακά το γάλα μέχρι να δέσει η μπεσαμέλ μας.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε μέσα το μισό τυράκι μας και φυσικά μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει εντελώς το τυρί.
Σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος τοποθετούμε τις 3 φέτες ψωμί του τοστ που έχουμε αλείψει με λίγη μουστάρδα. Τοποθετούμε από πάνω το ζαμπόν και απλώνουμε λίγη μπεσαμέλ.
Ρίχνουμε τυράκι και καλύπτουμε με το υπόλοιπο ψωμί να γίνει ένα τοστ. Πάνω από κάθε τοστ απλώνουμε πάλι μπεσαμέλ και πασπαλίζουμε το υπόλοιπο τυράκι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να κάνει ωραία κρούστα η μπεσαμέλ μας.
Παράλληλα στο τηγάνι μας προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τα αυγά μας.
Σερβίρουμε βάζοντας σε ένα πιάτο το τοστ από πάνω το αυγό και αλατοπιπερώνουμε.