Συνταγή από Mrs Olivespoon

Υλικά

Υλικά για τη βάση

  • 140ml νερό χλιαρό
  • 60ml ελαιόλαδο
  • 280γρ. αλεύρι γ.ο.
  • 5γρ. αλάτι
  • 1γρ. πιπέρι

 

Υλικά για γέμιση

  • 300γρ. φρέσκο σπανάκι
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 30γρ. άνηθο
  • 120ml κρέμα γάλακτος
  • 150γρ. μαστέλο καπνιστό
  • 50γρ. φέτα π.ο.π
  • Πιπέρι

 

Οδηγίες

Ξεκινάμε με τη βάση. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι που το ενσωματώνουμε σταδιακά.

Θέλουμε μια μαλακή εύπλαστη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.Σε μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο αλείφουμε λίγο ελαιόλαδο.Ανοίγουμε τη ζύμη και καλύπτουμε τα πλαϊνά και τρυπάμε το πάτο με ένα πιρούνι.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 12 λεπτά.

Παράλληλα ετοιμάζουμε τη γέμιση. Ψιλοκόβουμε το σπανάκι τον άνηθο και το κρεμμύδι σε ροδέλες.Προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος και τα τυριά τριμμένα.Προσθέτουμε πιπέρι και ανακατεύουμε να γίνουν ένα.

Μόλις βγάλουμε τη τάρτα βάζουμε τξ γέμιση μέσα και συνεχίζουμε το ψήσιμο στους 220 βαθμούς για 30-35 λεπτά.Μέχρι να ψηθεί το σπανάκι αι να λιώσουν τα τυριά.Θα έχουμε μια χρυσαφένια κρουστά και καλοψημενη τάρτα.