Συνταγή από Mrs Olivespoon

Υλικά

Υλικά για τη βάση

  • 140ml νερό χλιαρό
  • 60ml ελαιόλαδο
  • 280γρ. αλεύρι γ.ο.χ
  • 5γρ. αλάτι
  • 1γρ. πιπέρι

 

Υλικά για γέμιση

  • 300γρ. φρέσκο σπανάκι
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 30γρ. άνηθο
  • 120ml κρέμα γάλακτος
  • 150γρ. Μαστέλο Καπνιστό
  • 50γρ. φέτα
  • Πιπέρι

 

Οδηγίες

  1. Ξεκινάμε με τη βάση. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι που το ενσωματώνουμε σταδιακά.
  2. Θέλουμε μια μαλακή εύπλαστη ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια. Σε μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο αλείφουμε λίγο ελαιόλαδο. Ανοίγουμε τη ζύμη, καλύπτουμε τα πλαϊνά και τρυπάμε τον πάτο με ένα πιρούνι.
  3. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 12 λεπτά.
  4. Παράλληλα ετοιμάζουμε τη γέμιση. Ψιλοκόβουμε το σπανάκι, τον άνηθο και το κρεμμύδι σε ροδέλες. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τα τυριά τριμμένα. Προσθέτουμε πιπέρι και ανακατεύουμε να γίνουν ένα.
  5. Μόλις βγάλουμε την τάρτα βάζουμε τη γέμιση μέσα και συνεχίζουμε το ψήσιμο στους 220 βαθμούς για 30-35 λεπτά, να ψηθεί το σπανάκι και να λιώσουν τα τυριά. Θα έχουμε μια χρυσαφένια κρουστά και μια καλοψημένη τάρτα.