Συνταγή από Mrs Olivespoon

Τα σπαράγγια είναι από τα αγαπημένα μου λαχανικά καθώς γίνονται από μια απλή σαλάτα ως μια τέλεια τάρτα.
Αυτή που ετοίμασα θα τη λατρέψεις. Έχει το τέλειο άρωμα από το καπνιστό Μαστέλο και αυτή η βουτυρένια τάρτα δένει με τα σπαράγγια υπέροχα δίνοντας τον απόλυτο συνδυασμό.

Υλικά

Υλικά για βάση:

  • 100γρ. βούτυρο
  • 1 αυγό
  • 3γρ. αλάτι
  • 3γρ. baking powder
  • 200γρ. αλεύρι γ.ο.χ
  • ξύσμα από 1/2 λεμόνι

Υλικά για γέμιση:

  • 12 σπαράγγια
  • 200γρ. Μαστέλο καπνιστό
  • 1/2 κουτ. γλυκού σκόνη σκόρδου
  • 200ml κρέμα γάλακτος
  • σχοινόπρασο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά για τη βάση και ζυμώνουμε ελαφρά μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη.
  2. Τυλίγουμε σε μια μεμβράνη και αφήνουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο. Αφού περάσει η ώρα ανοίγουμε τη ζύμη μας και σχηματίζουμε την τάρτα μας.
  3. Βάζουμε την τάρτα σε φόρμα και ψήνουμε για 15′ στους 200 βαθμούς.
  4. Παράλληλα ετοιμάζουμε τη γέμιση. Σε ένα μπολ προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το καπνιστό Μαστέλο τριμμένο, τη σκόνη σκόρδου, το πιπέρι κι ανακατεύουμε.
  5. Αδειάζουμε στην τάρτα τη γέμιση και τοποθετούμε από πάνω τα σπαράγγια.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 20-30 λεπτά.
  7. Αφήνουμε λιγάκι να σταθεί και σερβίρουμε.