Από το marysgramm

Σήμερα το πρωινό μου ήταν εμπνευσμένο από το αγελαδινό τυρί Μαστέλο. Έφτιαξα μοναδικές, τραγανές “Χιώτικες” πίτες (επειδή εχουν σαν βασικό υλικό το Μαστέλο υλικά που ήδη τα έχεις στο ντουλάπι σου και μέσα τριμμένο τυρί Μαστέλο που πραγματικά σαν τυρί σου δίνει την δυνατότητα να συνοδεύσεις τις πίτες σου με μέλι, καρύδια ή κάποια μαρμελάδα, όπως επίσης και με αβοκάντο, ντομάτα ή με κάποιο αλλαντικό.

Υλικά για 4 μερίδες

• 250 γρ αλεύρι γενικής χρήσης
• 2 κουταλιές του γλυκού ελαιόλαδο
• 1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι
• 2 κουταλιές του γλυκού ούζο
• 200 ml νερό
• 170 γρ Μαστέλο τριμμένο στον τρίφτη

Εκτέλεση

  1. Βάλτε στον κάδο του μίξερ όλα τα υλικά μαζί (εκτός του τυριού ). Σε μέτρια ταχύτητα και με τον γάντζο αφήστε να ζυμωθούν τα υλικά καλά, περίπου 7 λεπτά (την ίδια διαδικασία μπορείτε να την κάνετε και με το χέρι).
  2. Τέλος βάλτε το τυρί Μαστέλο και ανακατέψτε ακόμα 2 λεπτά μέχρι ενωθεί το τυρί με το ζυμάρι. Σκεπάστε με μεμβράνη και αφήστε το ζυμάρι να ξεκουραστεί για μία ώρα.
  3. Μετά τη μία ώρα κόψτε το ζυμάρι σε 10 μικρά μπαλάκια βάλτε στο ξύλο κοπής αλεύρι και ανοίξτε πίτες όσο το μέγεθος ενός πιάτου του γλυκού.
  4. Τηγανίστε σε ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο σε μεσαία φωτιά μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα. Βγάλτε τις πίτες σε χαρτί κουζίνας .

Σερβίρισμα

Tις καταναλώνετε ζεστές με μέλι ή με οτιδήποτε άλλο θέλετε!