Από το Marysgramm

Σήμερα το πρωινό μου ήταν εμπνευσμένο από το αγελαδινό τυρί Μαστέλο.. Έφτιαξα μοναδικές, τραγανές “Χιώτικες” πίτες (επειδή έχουν σαν βασικό υλικό το Μαστέλο )

Με υλικά που ήδη τα έχεις στο ντουλάπι σου και μέσα τριμμένο τυρί Μαστέλο που σαν τυρί με ήπια γεύση σου δίνει την δυνατότητα να συνοδεύσεις τις πίτες σου με μέλι ή μαρμελάδα, όπως επίσης και με αβοκάντο, ντομάτα ή με κάποιο αλλαντικό.

Υλικά για τέσσερις μερίδες

Υλικά

  • 250 γρ αλεύρι γενικής χρήσης
  • 2 κουταλιές του γλυκού ελαιόλαδο
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι
  • 2 κουταλιές του γλυκού ούζο
  • 200 ml νερό
  • 170 γρ Μαστέλο τριμμένο στον τρίφτη

 

Εκτέλεση

Βάλτε στον κάδο του μίξερ όλα τα υλικά μαζί (εκτός από το τυρί). Σε μέτρια ταχύτητα και με τον γάντζο αφήστε να ζυμωθούν τα υλικά καλά, περίπου 7 λεπτά. ( Την ίδια διαδικασία μπορείτε να την κάνετε και με το χέρι). Τέλος βάλτε το τυρί Μαστέλο και ανακατέψτε ακόμα 2 λεπτά μέχρι ενωθεί το τυρί με το ζυμάρι. Σκεπάστε με μεμβράνη και αφήστε το ζυμάρι να ξεκουραστεί για μία ώρα. Μετά τη μία ώρα κόψτε το ζυμάρι σε 10 μικρά μπαλάκια βάλτε στο ξύλο κοπής αλεύρι και ανοίξτε πίτες όσο το μέγεθος ενός πιάτου του γλυκού. Τηγανίστε σε ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο σε μεσαία φωτιά μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα. Βγάλτε τις πίτες σε χαρτί κουζίνας και τις καταναλώνετε ζεστές με μέλι ή με οτιδήποτε άλλο θέλετε!