Από το nicolscooking

Υλικά

Υλικά για τα ρολάκια κοτόπουλου

  • 2 φιλέτα κοτόπουλο
  • 140 γρ.μαλακό τυρί Μαστέλο κομμένο σε δύο χοντρούς ράβδους
  • 10 φέτες μπέικον
  • 1 βαζάκι πιπεριές Φλωρίνης
  • Τσάτνευ πιπεριάς Φλωρίνης (γλυκόξινη σάλτσα)
  • 1/2 ποτήρι του κρασιού λευκό ξηρό κρασί
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Νιόκι πατάτας
  • Χορτάρινο μαγειρικό σπάγκο

Υλικά για τη sauce Beurre Rouge

  • 750 ml κόκκινο γλυκό κρασί Νάμα
  • 195 γρ. αγελαδινό βούτυρο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 3 γαρύφαλλα
  • 1 τεμ. αστεροειδή γλυκάνισο

 

Εκτέλεση

  1. Ζητάμε από τον κρεοπώλη μας να μας ανοίξει και να πλατύνει τα φιλέτα για να τα γεμίσουμε.
  2. Σουρώνουμε τις πιπεριές Φλωρίνης από το βάζο και τις κόβουμε σε φαρδιές λωρίδες.
  3. Τοποθετούμε τα φιλέτα στον πάγκο εργασίας και με ένα πινελάκι τα αλείφουμε και από τις δύο μεριές με ελαιόλαδο ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
  4. Σε κάθε φιλέτο βάζουμε 2 – 3 κουταλάκια του γλυκού τσάτνει πιπεριά Φλωρίνης και αλείφουμε την επιφάνεια. Από πάνω καλύπτουμε όλη την επιφάνεια των φιλέτων κοτόπουλου με φαρδιές λωρίδες πιπεριάς Φλωρίνης και στη συνέχεια κάνουμε μια τελευταία στρώση με φαρδιές λωρίδες μπέικον καλύπτοντας όλη την επιφάνεια από τις πιπεριές Φλωρίνης.
  5. Κόβουμε δύο φαρδιές ράβδους μαλακό τυρί Μαστέλο (70 γρ. η κάθε ράβδος) και τοποθετούμε τη μια ράβδο στην άκρη του φιλέτου και ρολάρουμε το φιλέτο κοτόπουλο σφιχτά.
  6. Δένουμε με χορτάρινο σπάγκο το φιλέτο κοτόπουλου για να μην ανοίξει στο ψήσιμο. Κατά τον ίδιο τρόπο φτιάχνουμε και το άλλο ρολάκι κοτόπουλου.
  7. Στη συνέχεια ρίχνουμε σε μια σοτέζα λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε πολύ καλά τα ρολάκια κοτόπουλου από όλες τις μεριές για 6 λεπτά περίπου.
  8. Σβήνουμε με το λευκό κρασί και όταν εξατμιστεί το αλκοόλ τα μεταφέρουμε σε πυρίμαχο σκεύος και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά μέχρι να ψηθούν.
  9. Όταν είναι έτοιμα τα αφήνουμε να κρυώσουν,βγάζουμε με προσοχή τον σπάγκο και κόβουμε σε φαρδιές φέτες.
  10. Όσο ετοιμάζονται τα ρολάκια βράζουμε τα νιόκι πατάτας σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και ετοιμάζουμε τη σάλτσα.

Για τη sause beurre rouge

  1. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζουμε το κόκκινο γλυκό κρασί μαζί με τα μπαχαρικά και το βράζουμε μέχρι να κατέβει η ποσότητα του κρασιού στα 250 ml.
  2. Στη συνέχεια σουρώνουμε το κρασί το βάζουμε μέσα στο κατσαρολάκι και το τοποθετούμε στη φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο παγωμένο και κομμένο σε κύβους.
  3. Αφήνουμε να λιώσει και απαλά κουνάμε το κατσαρολάκι. Η sause σιγά σιγά θα δέσει και θα αποκτήσει παχύρευστη υφή. Ανακατεύουμε μόνο στο τέλος αφού έχει δέσει η σάλτσα.

Σερβίρισμα

Σερβίρουμε με το φιλέτο κοτόπουλο στο κέντρο γύρω γύρω βάζουμε τα νιόκι και περιχύνουμε με την sause κόκκινου κρασιού.