Απλή, καλοκαιρινή, πολύχρωμη, με όλα τα λαχανικά του κόσμου, δηλαδή ότι έχεις στο ψυγείο. Ντοματίνια, πιπεριές, ραπανάκια, καρότα, αγγουράκι, πρασινάδες… Όλα! Για το τραγανό της υπόθεσης μπόλικα κάσιους, απίθανα με τα ρεβύθια, που επίσης είχα βρασμένα από την προηγούμενη. Αυτό όμως που κάνει τη διαφορά είναι αυτό το μαγικό τυράκι.

Υλικά (για 2-4 άτομα)

    • 1 σακουλάκι έτοιμη πλυμένη σαλάτα με μαρούλι, ρόκα, iceberg, κλπ
    • 15 ντοματίνα κομμένα στην μέση
    • 1 μέτριο καρότο κομμένο σε φλούδες με τη βοήθεια ενός peeler
    • 4 ραπανάκια σε φέτες
    • 1 μέτριο αγγούρι σε φέτες
    • 1 κόκκινη και 1 πράσινη πιπεριά σε φέτες
    • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα
    • 1/2 κούπα ωμά κάσιους
    • 1 1/2 κούπα βρασμένα ρεβύθια
    • 200γρ μαλακό τυρί Μαστέλο ψημένο σε σχαροτήγανο για 10 λεπτά και κομμένο σε φέτες

για το dressing:

  • 8-10 κσ ελαιόλαδο
  • 1 κγ γλάσο με βαλσάμικο
  • 1 κγ μουστάρδα
  • 1 κγ μέλι
  • 2-3 σταγόνες tabasco(προεραιτικά)
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αλάτι

 

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύω όλα τα υλικά εκτός από το Μαστέλο.
  2. Προτιμήστε να το ψήσετε λίγο πριν το σερβίρισμα για να είναι έξτρα μαστιχωτό!
  3. Προσθέτω το dressing, ανακατεύω καλά και σερβίρω με φέτες Μαστέλο.