@jul_twistandbake | Μπρουσκέτες με πέστο μπιζελιών

Από το @jul_twistandbake

Όχι δεν είναι αβοκάντο και όχι δεν είναι το κλασικό πέστο βασιλικού που όλοι αγαπάμε! Τα μικροσκοπικά μπιζέλια κάνανε το θαύμα τους και δημιούργησαν ένα υπέροχο στρωματάκι για το λαχταριστό Κατσικάκι Μαστέλο , ένα λευκό μαλακό τυράκι με μια ξεχωριστή και ελαφρώς αλμυρή γεύση!

Μια συνταγή που ετοιμάζεται σε λίγα λεπτά και με ελάχιστα υλικά, ιδανική για ένα ελαφρύ γεύμα, καθώς το Κατσικάκι Μαστέλο παράγεται από 100% αίγειο γάλα, μια καλή επιλογή για κάποιον που προσέχει τη διατροφή του. Τρώγεται υπέροχα σκέτο στο ψωμί ή στη σαλάτα, αλλά η αδυναμία μου στα ψητά τυριά είναι μεγάλη οπότε δεν μπορούσα να αντισταθώ. Τοποθετώ τα μπιζέλια σε βραστό νερό για μερικά δευτερόλεπτα, ίσα ίσα να μαλακώσουν. Στραγγίζω καλά και μεταφέρω σε μπλέντερ με μαχαίρια. Προσθέτω την παρμεζάνα, τα καρύδια, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και χτυπάω μέχρι να πολτοποιηθούν όλα τα υλικά.

Προσθέστε έξτρα ελαιόλαδο αν χρειάζεται!

Κόβω σε φέτες το Κατσικάκι Μαστέλο και με λίγο χαρτί κουζίνας το ταμπονάρω ελαφρά.

Τοποθετώ τις φέτες σε τηγάνι που έχει ζεσταθεί καλά και ψήνω το τυρί για μερικά λεπτά από κάθε πλευρά.

Φρυγανίζω φέτες ψωμιού.

Από πάνω προσθέτω μια γενναιόδωρη δόση από το πέστο μπιζελιού και φέτες μαστέλο.

Γαρνίρω με λεπτές φέτες από ραπανάκι και λίγο σχινόπρασο

Ευχαριστώ πολύ την εταιρεία «μαστέλο» για τα προϊόντα που μου έστειλε.