Όχι δεν είναι αβοκάντο και όχι δεν είναι το κλασικό πέστο βασιλικού που όλοι αγαπάμε! Τα μικροσκοπικά μπιζέλια κάνανε το θαύμα τους και δημιούργησαν ένα υπέροχο στρωματάκι για το λαχταριστό Κατσικάκι Μαστέλο, ένα λευκό μαλακό τυράκι με μια ξεχωριστή και ελαφρώς αλμυρή του γεύση!

Υλικά

  • 350γρ μπιζέλια κατεψυγμένα
  • 5-6 κ.σ ελαιόλαδο
  • 4κσ παρμεζάνα
  • 3 κ.σ καρύδια
  • 5 φυλλαράκια βασιλικού
  • αλάτι, πιπέρι
  • μαλακό τυρί Κατσικάκι Μαστέλο
  • φέτες ραπανάκι και σχοινόπρασο για διακόσμηση

Εκτέλεση

    1. Τοποθετώ τα μπιζέλια σε βραστό νερό για μερικά δευτερόλεπτα, ίσα ίσα να μαλακώσουν. Στραγγίζω καλά και μεταφέρω σε μπλέντερ με μαχαίρια.
    2. Προσθέτω την παρμεζάνα, τα καρύδια, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και χτυπάω μέχρι να πολτοποιηθούν όλα τα υλικά. Tip! Προσθέστε έξτρα ελαιόλαδο αν χρειάζεται!
    3. Κόβω σε φέτες το Κατσικάκι Μαστέλο και με λίγο χαρτί κουζίνας το ταμπονάρω ελαφρά.
    4. Τοποθετώ τις φέτες σε τηγάνι που έχει ζεσταθεί καλά και ψήνω το τυρί για μερικά λεπτά από κάθε πλευρά.
    5. Φρυγανίζω φέτες ψωμιού.
    6. Από πάνω προσθέτω μια γενναιόδωρη δόση από το πέστο μπιζελιού και φέτες Μαστέλο.
    7. Γαρνίρω με λεπτές φέτες από ραπανάκι και λίγο σχοινόπρασο.