Συνταγή από jenny.bake.me.a.cake
Σφολιάτα με σπαράγγια, μπέικον και Κατσικάκι Μαστέλο φυσικά! Αυγό τηγανητό με φρέσκο βούτυρο… ψημένο αγελαδινό τυράκι Μαστέλο στο σχαροτήγανο και φρέσκο ψωμί!
Σκέφτεσαι τίποτα καλύτερο για πρωινό Κυριακής;
Υλικά
- 1 φύλλο σφολιάτας
- 12 σπαράγγια καθαρισμένα
- 4 φέτες μπέικον
- 120 Κατσικάκι Μαστέλο
- λίγο γάλα εβαπορέ
Εκτέλεση
Πλένουμε και στεγνώνουμε τα σπαράγγια. Με το χέρι μας βρίσκουμε το πιο τρυφερό σημείο στο κοτσάνι που σπάει εύκολα και κόβουμε εκεί, κρατώντας μόνο το πάνω μέρος.
Απλώνουμε το φύλλο της σφολιάτας στον πάγκο και το κόβουμε σε τετράγωνα. Τοποθετούμε το μπέικον, τα σπαράγγια και από πάνω το τυράκι. Κλείνουμε τις άκρες φτιάχνοντας πακετάκια και αλείφουμε με λίγο γάλα την επιφάνεια της σφολιάτας.
Βάζουμε λαδόκολλα πάνω σε ένα ταψί και τοποθετούμε επάνω τα πιτάκια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C βαθμούς 15-20΄ή μέχρι να ροδίσει καλά το φύλλο.
Αν θέλουμε μπορούμε να αχνίσουμε με λίγο βούτυρο και ελάχιστο νερό τα σπαράγγια για 2-3 λεπτά σε τηγάνι σε δυνατή φωτιά μέχρι να μην έχουν καθόλου υγρά.