Από το imikrikoiliodouli

Υλικά

  • 400 γραμμάρια ταλιατέλες
  • 150 γραμμάρια μπέικον ψιλοκομμένο
  • 150 γραμμάρια απάκι ψιλοκομμένο
  • μια συσκευασία μανιτάρια ποστομπέλο καθαρισμένα και ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • μια κρέμα γάλακτος 200 ml
  • αλάτι, πιπέρι, κάρυ, θυμάρι και λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αγελαδινό τυρί Μαστέλο τριμμένο

 

Εκτέλεση

  1. Σε κατσαρόλα, βάζουμε τις ταλιατέλες να βράσουν.
  2. Παράλληλα σε ένα τηγάνι, τσιγαρίζουμε με ελάχιστο λάδι το μπέικον και το απάκι κι αφού πάρουν χρώμα, προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν.
  3. Στη συνέχεια, ρίχνουμε στο τηγάνι μας το κρεμμύδι και αφού σωταριστεί, προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι το κάρυ και την κρέμα γάλακτος ενώ χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία. Αφήνουμε τη σάλτσα μας να πήξει και αποσύρουμε από τη φωτιά ενώ ρίχνουμε το φρέσκο θυμάρι το μαϊντανό για δροσιά.
  4. Προσθέτουμε τις ταλιατέλες μας και σερβίρουμε με τριμμένο τυράκι Μαστέλο.