Από το imikrikoiliodouli

Δεν μπορώ να αντισταθώ πίτες κι είναι και από τις εύκολες λύσεις όταν έχεις διάφορα υλικά στο ψυγείο που ξέρεις ότι μπορείς να συνδυάσεις και να βγει ένα γευστικό αποτέλεσμα!

Υλικά

  • 4 μανιτάρια πορτομπέλο καθαρισμένα και κομμένα
  • 6 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
  • 1 πορτοκαλί πιπεριά κομμένη σε ροδέλες
  • 100 γρ. από διάφορα κίτρινα τυριά τριμμένα
  • Το λατρεμένο μου Μαστέλο (περίπου 150 γρ. κομμένα σε κυβάκια)
  • Κι επίσης χρειάστηκα λίγο θυμάρι, σκόρδο τριμμένο (παντού όμως) και λίγο βασιλικό για τη φρεσκάδα αφού βγήκε από το φούρνο

Για το φύλλο χρησιμοποίησα περίπου:

  • 200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.σ. ξίδι
  • 2 κ.σ. λάδι
  • μισή κούπα χλιαρό νερό

(δείτε αν χρειάζεται παραπάνω αλεύρι ή νερό για να ξεκολλάει η ζύμη από τα χέρια).

Εκτέλεση

Η διαδικασία πανεύκολη! Πέρασα το μπέικον από το τηγάνι και μόλις πήρε χρώμα, το έβγαλα σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί και στη συνέχεια σόταρα τα μανιτάρια και την πιπεριά(κι αυτά επίσης σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί μετά). Σε ταψί με λαδόκολλα έστρωσα τα δύο λεπτά φύλλα της ζύμης με λίγο λαδάκι ανάμεσα, άπλωσα το μισό τυρί, το μπέικον, τα μανιτάρια και την πιπεριά, συνέχισα με το υπόλοιπο τυρί και το θυμάρι κι έψησα στους 180 για περίπου 20 λεπτά.