Θα είσαι από τους πρώτους που θα έχουν την τύχη να δοκιμάσουν αυτό το #cheeseburger ?.
Απαραίτητο μόνο είναι να εφοδιαστείς με το αγελαδινό τυράκι Μαστέλο και το chutney καπνιστής πιπεριάς γιατί ο συνδυασμός τα σπάει!
Μη ξεχάσεις να αποθηκεύσεις τη συνταγή!
Υλικά
για το burger:
- 1 συσκευασία Μαστέλο αγελαδινό
- 2 αβγά
- 1/2 φλ αλεύρι
- 1 φλ. τριμμένη φρυγανιά
για τα ψωμάκια:
- 200 ml γάλα χλιαρό
- 50 ml νερό χλιαρό
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 1 φακελάκι μαγιά
- 1 αβγό
- 1+1/2 κ.γ. αλάτι
- 100 ml ελαιόλαδο
- 600 γρ αλεύρι
- 1 αβγό για επάλειψη, σουσάμι
για τα λαχανικά:
- 2-3 χρωματιστές πιπεριές σε φέτες
- 2 κρεμμύδια σε ροδέλες
- ελαιόλαδο, ξύδι μπαλσάμικο, αλάτι
- chutney καπνιστής πιπεριάς για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Ζυμώνουμε τη ζύμη για τα ψωμάκια. Την αφήνουμε σε λαδωμένο μπολ, σκεπασμένη να διπλασιαστεί.
- Φτιάχνουμε 6-8 μπαλίτσες. Τις ακουμπάμε σε λαδόκολλα και αφήνουμε ακόμα 15′ να ξεκουραστούν.
- Χαράζουμε απαλά σταυρωτά την επιφάνεια, αλείφουμε με το αβγό, πασπαλίζουμε με σουσάμι.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° και ψήνουμε μισή ώρα περίπου μέχρι να ροδίσουν.
- Ζεσταίνουμε καλά τη γκριλιέρα και “ψήνουμε” τα λαχανικά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά.
- Τα μεταφέρουμε σε μια πιατέλα, προσθέτουμε λάδι, μπαλσάμικο, αλάτι και ανακατεύουμε.
- Κόβουμε το Μαστέλο με ένα στρογγυλό κουπ-πατ σε μέγεθος που θέλουμε (ή σε κομμάτια).
- Τα βουτάμε στο αλεύρι, στο αβγό και στο τέλος στη φρυγανιά. Αν έχουμε χρόνο τα αφήνουμε στο ψυγείο για λίγο, έτσι θα βγούνε πιο τραγανά.
- Τηγανίζουμε σε αρκετό λάδι μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
- Συναρμολογούμε τα μπέργκερ, προσθέτοντας στο καθένα και από ένα κουταλάκι τσάτνεϊ καπνιστής πιπεριάς.
Δαγκώνουμε και πετάμε στον ουρανό!