Θα είσαι από τους πρώτους που θα έχουν την τύχη να δοκιμάσουν αυτό το #cheeseburger ?.

Απαραίτητο μόνο είναι να εφοδιαστείς με το αγελαδινό τυράκι Μαστέλο και το chutney καπνιστής πιπεριάς γιατί ο συνδυασμός τα σπάει!

Μη ξεχάσεις να αποθηκεύσεις τη συνταγή!

Υλικά

για το burger:

  • 1 συσκευασία Μαστέλο αγελαδινό
  • 2 αβγά
  • 1/2 φλ αλεύρι
  • 1 φλ. τριμμένη φρυγανιά

για τα ψωμάκια:

  • 200 ml γάλα χλιαρό
  • 50 ml νερό χλιαρό
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • 1 αβγό
  • 1+1/2 κ.γ. αλάτι
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 600 γρ αλεύρι
  • 1 αβγό για επάλειψη, σουσάμι

για τα λαχανικά:

  • 2-3 χρωματιστές πιπεριές σε φέτες
  • 2 κρεμμύδια σε ροδέλες
  • ελαιόλαδο, ξύδι μπαλσάμικο, αλάτι
  • chutney καπνιστής πιπεριάς για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Ζυμώνουμε τη ζύμη για τα ψωμάκια. Την αφήνουμε σε λαδωμένο μπολ, σκεπασμένη να διπλασιαστεί.
  2. Φτιάχνουμε 6-8 μπαλίτσες. Τις ακουμπάμε σε λαδόκολλα και αφήνουμε ακόμα 15′ να ξεκουραστούν.
  3. Χαράζουμε απαλά σταυρωτά την επιφάνεια, αλείφουμε με το αβγό, πασπαλίζουμε με σουσάμι.
  4. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° και ψήνουμε μισή ώρα περίπου μέχρι να ροδίσουν.
  5. Ζεσταίνουμε καλά τη γκριλιέρα και “ψήνουμε” τα λαχανικά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά.
  6. Τα μεταφέρουμε σε μια πιατέλα, προσθέτουμε λάδι, μπαλσάμικο, αλάτι και ανακατεύουμε.
  7. Κόβουμε το Μαστέλο με ένα στρογγυλό κουπ-πατ σε μέγεθος που θέλουμε (ή σε κομμάτια).
  8. Τα βουτάμε στο αλεύρι, στο αβγό και στο τέλος στη φρυγανιά. Αν έχουμε χρόνο τα αφήνουμε στο ψυγείο για λίγο, έτσι θα βγούνε πιο τραγανά.
  9. Τηγανίζουμε σε αρκετό λάδι μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
  10. Συναρμολογούμε τα μπέργκερ, προσθέτοντας στο καθένα και από ένα κουταλάκι τσάτνεϊ καπνιστής πιπεριάς.

 

Δαγκώνουμε και πετάμε στον ουρανό!