Μεσογειακά Μάφινς με καπνιστή γαλοπούλα και Μαλακό τυρί Μαστέλο®
Από το Let’s treat ourselves
Σήμερα με το Μαλακό τυρί Μαστέλο® φτιάχνουμε Αλμυρά Μάφινς, τα οποία θα ικανοποιήσουν γευστικά μικρούς και μεγάλους.
Ιδανική επιλογή για πικ νικ, όπως επίσης και για παιδικό πάρτι.
Αν πάλι αναζητάς ένα ελαφρύ γεύμα, επέλεξε να τα συνδυάσεις με την αγαπημένη σου σαλάτα.
Τα μάφινς αυτά είναι πλούσια σε γεύση και αρώματα, καθώς το φρεσκοτριμμένο πιπέρι μαζί με τη ρίγανη και το θυμάρι δένουν ιδανικά με το μαστιχωτό Μαλακό τυράκι Μαστέλο®, την καπνιστή γαλοπούλα και τις ελιές.
Μπορείτε αν θέλετε, για την πιο ελαφριά εκδοχή τους, να χρησιμοποιήσετε το Κατσικάκι Μαστέλο®.
Τόσο το Μαλακό αγελαδινό τυράκι Μαστέλο® με την γλυκιά γεύση του, όσο και το Κατσικάκι Μαστέλο® με την πιο αλμυρή του γεύση δένουν εξαιρετικά σε αυτό το αφράτο μαφινάκι.
Εσείς μπορείτε να επιλέξετε όποιο θέλετε!
Σας προτείνω να τα σερβίρετε με ένα ντοματίνι και ένα μικρό κομμάτι Μαλακό τυρί Μαστέλο® αγελαδινό, το οποίο μπορείτε, αν θέλετε, να το έχετε ψήσει.
Ας περάσουμε λοιπόν στη συνταγή μας.
Υλικά για 14 μάφινς
- 400γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
- 1κουτ. του γλυκού ζάχαρη
- ½ κουτ. του γλυκού αλάτι
- 4 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- ¼ κουτ. του γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι (ή περισσότερο κατά βούληση)
- 1 κουτ. του γλυκού ρίγανη αποξηραμένη
- ½ κουτ. του γλυκού θυμάρι αποξηραμένο
- 2 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
- 220ml γάλα
- 120ml φυτικό λάδι ή πολύ ελαφρύ ελαιόλαδο
- 6 φέτες καπνιστή γαλοπούλα
- 200γρ Μαλακό τυρί Μαστέλο® αγελαδινό
- 8 μεγάλες ελιές
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Στο ειδικό ταψί για μάφινς τοποθετούμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος ή θήκες σιλικόνης.
- Ψιλοκόβουμε τις ελιές και τη γαλοπούλα και τρίβουμε στο χοντρό τρίφτη το Μαλακό τυρί Μαστέλο®. Αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε όλα τα ξηρά συστατικά, το αλεύρι με το αλάτι, τη ζάχαρη, το πιπέρι, το μπέικιν πάουντερ και τα μυρωδικά.
- Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τα αυγά, με το γάλα και το λάδι μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Ρίχνουμε τα υγρά συστατικά μας στο μπολ με τα στερεά και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα.
- Τέλος προσθέτουμε τη γαλοπούλα, το τυρί και τις ελιές.
- Ανακατεύουμε καλά τα υλικά με την ξύλινη κουτάλα. Η ζύμη μας δε θα είναι ρευστή αλλά κάπως άμορφη.
- Γεμίζουμε τις θήκες κατά τα 2/3 και ψήνουμε τα μάφινς για περίπου 20 λεπτά, ανάλογα το φούρνο και το μέγεθος τους.
- Δοκιμάζουμε με μια οδοντογλυφίδα το κέντρο από 2-3 μάφινς και αν βγαίνει καθαρή είναι έτοιμα.
- Τα βγάζουμε από το φούρνο, τα αφήνουμε για λίγο στο ταψί και στη συνέχεια τα μεταφέρουμε σε μια σχάρα για να κρυώσουν λίγο. Τρώγονται ζεστά και διατηρούνται στο ψυγείο.
Καλή σας απόλαυση!