Από το Food24_skg
Υλικά για το mac ‘n cheese
- 165 γρ Αγελαδινό Μαστέλο τριμμένο
- 200 γρ τσένταρ τριμμένο
- 100 γρ mix τυριών (gouda, mozzarella, παρμεζάνα)
- 55 γρ βούτυρο
- 75 γρ μπέικον ψιλοκομμένο
- 1⁄2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- Σκόρδο σκόνη (στην μύτη)
- 500 γρ γάλα
- 35 γρ αλεύρι
- 125 γρ κρέμα τυρί ή μασκαρπόνε
- Αλάτι- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά, λιώνουμε μια κουταλιά σούπας βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι.
- Στην συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο, το μπέικον και το υπόλοιπο βούτυρο και σοτάρουμε για ακόμη 2-3 λεπτά.
- Έπειτα προσθέτουμε το αλεύρι και σιγά σιγά το γάλα ανακατεύοντας αμέσως με ένα σύρμα (Σαν να κάνουμε μπεσαμέλ).
- Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι. Μόλις τι μείγμα πάρει βράση και αρχίζει να δένει προσθέτουμε όλα τα τυριά (τσένταρ, τριμμένο Μαστέλο, mix τυριών, κρέμα τυρί) και ανακατεύουμε διαρκώς με το σύρμα μέχρι να λιώσουν εντελώς όλα τα τυριά μας και η τυρένια κρέμα μας γίνει λεία.
- Όταν λιώσουν τα τυριά αφαιρούμε εκτός φωτιάς και σκεπάζουμε με μεμβράνη.
Υλικά για μακαρόνια
- 1 συσκευασία μακαρόνια κοφτά
- Αλάτι
- Ηλιέλαιο
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε νερό και αλάτι και αφήνουμε να βράσει.
- Μόλις το νερό βράσει προσθέτουμε τα μακαρόνια και βράζουμε για 7-8 λεπτά.
- Σουρώνουμε και τοποθετούμε σε ένα μποξ.
- Προσθέτουμε ηλιέλαιο και ανακατεύουμε.
Υλικά για την τάρτα:
- 125 γρ βούτυρο θερμοκρασία δωματίου
- 1 αυγό
- 50 γρ νερό
- 250 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση
- Σε μια μπασίνα προσθέτουμε το βούτυρο με το αυγό και ανακατεύουμε.
- Σταδιακά ξεκινάμε να προσθέτουμε το αλεύρι με το νερό και ζυμώνουμε.
- Όταν η ζύμη δεν θα κολλάει στα χέρια μας είναι έτοιμη.
- Την βάζουμε ψυγείο για 20 λεπτά να σφίξει ώστε να μπορούμε να την ανοίξουμε.
- Μετά το πέρας των 20 λεπτών ανοίγουμε την τάρτα με έναν πλάστη σε πάχος 1 cm περίπου και τοποθετούμε στις φόρμες της τάρτας μας αφότουτις έχουμε βουτυρώσει.
- Τις τρυπάμε με ένα πιρούνι και προσθέτουμε βάρος από επάνω τους, ώστε να μην φουσκώνουν.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 1800C με βάρος για 15 λεπτά. Αφαιρούμε το βάρος και ψήνουμε άλλα 10 λεπτά. (Ίσως χρειαστεί παραπάνω, εξαρτάται από τον φούρνο μας).
- Όσο η τάρτα μας ψήνεται χωρίς το βάρος, παίρνουμε ένα τηγάνι και τοποθετούμε μια ποσότητα από τα βρασμένα μακαρόνια μαζί με 2-3 κουταλιές της σούπας από το mac ‘n cheese που φτιάξαμε και ελάχιστο νερό και αφήνουμε λίγο να δέσει η σάλτσα μας με τα μακαρόνια, ανακατεύοντας με μια μαρίζ. Αν χρειαστεί αλατοπιπερόνουμε ξανά.
- Εάν θέλουμε ποιο κρεμώδη τα μακαρόνια μας προσθέτουμε έξτρα κουταλιά mac ‘n cheese.
- Βγάζουμε την τάρτα από το φούρνο και γεμίζουμε με το μείγμα από τα μακαρόνια που κάναμε.
- Τρίβουμε έξτρα τριμμένο Αγελαδινό Μαστέλο από πάνω και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά περίπου μέχρι να κάνει η τάρτα μας μια ωραία κρούστα.
- Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε την τάρτα να κρυώσει ελαφρώς ώστε να ξεφορμάρεται.
TIP: Το Mac ‘N CHEESE μας διατηρείται στο ψυγείο από 2 έως 4 μέρες.
TIP: Προσθέτουμε ηλιέλαιο στα μακαρόνια ώστε να μην παγώσει το λάδι στο ψυγείο.