Από το Food24_skg

Υλικά για τα χωνάκια:

  • 250 γρ Αλεύρι γ.ο.χ.
  • 125 γρ Βούτυρο (λιωμένο)
  • 2 Αυγά
  • 250 ml Ζεστό Νερό
  • 50-100 γρ Ζάχαρη (όσο γλυκό το θέλετε)

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ και ανακατεύουμε.
  2. Αν το μείγμα μας είναι πολύ σφιχτό προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα.
  3. Ψήνουμε σε βαφλιέρα μια πολύ λεπτή στρώση από το μείγμα. Εάν δεν έχουμε βαφλιέρα παίρνουμε ένα τηγάνι και το αφήνουμε να ζεσταθεί καλά.
  4. Προσθέτουμε 3 κ.σ. από το μείγμα και το απλώνουμε όσο μπορούμε ποιο λεπτά .
  5. Ψήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία 2-3 λεπτά περίπου από την κάθε πλευρά και όσο είναι ζεστή η ‘βάφλα’ μας την τυλίγουμε σε κώνο.

Υλικά για Κροκέτες Μαστέλο:

  • 40 γρ Παρμεζάνα (τριμμένη)
  • 200 γρ Μαστέλο αγελαδινό (τριμμένο)
  • 70 γρ Μπέικον (κομμένο σε καρέ))
  • 10 γρ Μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
  • 1 Αυγό
  • Πιπέρι

Για το Πανάρισμα:

  • Πάνκο ή Φρυγανιά
  • Αλεύρι
  • 2 αυγά

Εκτέλεση

  1. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το μπέικον. Όταν είναι έτοιμο αφήνουμε στην άκρη.
  2. Σε ένα μπολ προσθέτουμε το τριμμένο μαστέλο, την παρμεζάνα, το αυγό, τον μαϊντανό, το πιπέρι, το μπέικον που σοτάραμε και ανακατεύουμε με τα χέρια μέχρι να έχουμε μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
  3. Πλάθουμε σε μπαλάκια των 40 γρ.
  4. Πανάρουμε τα μπαλάκια με αλεύρι, αυγό και πάνκο.
  5. Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε λάδι και το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις φτάσει το λάδι τους 180C βαθμούς τηγανίζουμε τις κροκέτες μας.

 

Υλικά για Τυρένιες μπάλες Μαστέλο:

  • 150 γρ Κατσικάκι  Μαστέλο (τριμμένο)
  • 50 γρ Τυρί Κατσικίσιο (τριμμένο)
  • 60 γρ Γιαούρτι Στραγγιστό
  • 10 γρ Δυόσμο
  • Ελαιόλαδο
  • Πιπέρι
  • Σουσάμι
  • Παπαρουνόσπορο

Εκτέλεση

  1. Προσθέτουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ και πλάθουμε με τα χέρια.
  2. Φτιάχνουμε μπαλάκια των 40 γρ.
  3. Περνάμε τις μπάλες από σουσάμι και παπαρουνόσπορο.

 

Υλικά για στικ Μαστέλο τεμπούρα:

  • 200 γρ Αλεύρι γ.ο.χ.
  • 50 γρ Κορν Φλάουρ
  • 25 γρ Μπέικιν (baking powder)
  • Αλάτι
  • 330 γρ Σόδα (Ανθρακούχο νερό)
  •  Μαστέλο αγελαδινό ή Κατσικάκι κομμένο σε στικ.

 

Εκτέλεση

  1. Σε ένα σκεύος αναμειγνύουμε το κορν φλάουρ με την σόδα.
  2. Σε ένα άλλο σκεύος προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ρίχνουμε σιγά σιγά και την σόδα.
  3. Αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει (ελάχιστα) για 30 λεπτά.
  4. Παίρνουμε τα στικ από το τυρί, τα περνάμε από αλεύρι και έπειτα στην τεμπούρα μας.
  5. Τηγανίζουμε μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφένιο χρώμα.