Από το faganoula.gr
Τι να πρωτοπώ για αυτή την αλμυρή τάρτα!
Έχει μπισκοτένια βάση, έχει απλά υλικά, έχει Μαστέλο αγελαδινό και μπορεί να είναι ένα σούπερ ορεκτικό στο γιορτινό τραπέζι. Μην την παραλείψεις!
Υλικά
Για τη ζύμη:
• 5-6 φύλλα φρέσκου βασιλικού ή δυόσμου
• 1 σκελίδα σκόρδο
• 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• ½ κ.γλ. αλάτι
• 8 κ.σ. ανάλατο βούτυρο παγωμένο
• 4-5 κ.σ. παγωμένο νερό
Για τη γέμιση:
• 200 γρ. χοντροτριμμένο αγελαδινό Μαστέλο
• 10 τοματίνια
• 1 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
• Αλάτι
• φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• 1-2 κ.σ. φρέσκος βασιλικός ή δυόσμος
Εκτέλεση
- Βάζουμε τον βασιλικό και το σκόρδο στο μούλτι και χτυπάμε μέχρι να λιώσουν.
- Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι και το μίγμα βασιλικού- σκόρδου.
- Προσθέτουμε τα κομμάτια του βουτύρου και χτυπάμε μέχρι να δούμε ότι το μίγμα γίνεται σαν ψίχουλα.
- Προσθέτουμε 4 κουταλιές της σούπας παγωμένο νερό και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή ζύμη. Αν όχι, προσθέτουμε και την τελευταία κουταλιά της σούπας νερό.
- Ισιώνουμε τη ζύμη με τον πλάστη, τυλίγουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Ανοίγουμε τη ζύμη μας με τον πλάστη σε αλευρωμένο πάγκο και την βάζουμε σε ταρτιέρα. Καλύπτουμε με λαδόκολλα και τοποθετούμε από πάνω βάρος (μερικά όσπρια) για να μη φουσκώσει.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 10′.
- Βγάζουμε από το φούρνο και αφαιρούμε τη λαδόκολλα. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 5′.
- Στρώνουμε το χοντροτριμμένο Μαστέλο, συνεχίζουμε με τα τοματίνια, αλατοπιπερώνουμε, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και βάζουμε λίγο έξτρα βασιλικό.
- Ψήνουμε στους 180°C στον αέρα για 30′.