Από το faganoula.gr

Οι αγαπημένες (σε όλους πιστεύω) πίτες μπορούν να γίνουν με απλά υλικά, ανοίγοντας λοιπόν το ψυγείο μου δεν ήθελα πολλά! Λίγες πιπεριές, φρέσκα αυγά και αυτό το τόσο νόστιμο αγελαδινό τυράκι Μαστέλο.

Στο πι και φι σκάρωσα την πίτα μου!

Υλικά:

  • 6 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε ροδέλες
  • 2 πιπεριές πράσινες κομμένες σε ροδέλες
  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 1/2 κιλό κατσικίσια φέτα τριμμένη
  • 200 γρ. αγελαδινό τυρί Μαστέλο τριμμένο
  • 3 αυγά
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Για το άλειμμα:

  • 3 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • σουσάμι (προαιρετικά)

 

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης.
  2. Λαδώνουμε ένα στρογγυλό ταψί και απλώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας. Προσθέτουμε τη γέμιση και απλώνουμε ομοιόμορφα. Κλείνουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και γυρνάμε, για να ενωθεί με το κάτω.
  3. Χαράζουμε την πίτα μας και αλείφουμε με ένα πινέλο με το μίγμα γιαουρτιού- ελαιολάδου. Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180°C για 1 ώρα.