Πατάτες γεμιστές με τραγανή κρούστα, άλλωστε φαίνεται και από τις φωτογραφίες, είτε για κυρίως, είτε για συνοδευτικό, αυτές οι γεμιστές πατάτες σε φόρμα για muffins είναι υπέροχες!

Για μια φόρμα 12 muffins θα χρειαστείς:

  • 6 μεσαίες πατάτες
  • 1/2 συσκευασία Κατσικάκι Μαστέλο
  • 100 γρ τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά (προαιρετικά)
  • Αλάτι – πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Ψιλοκομμένο σχοινόπρασο

 

Κόβεις τις πατάτες στη μέση και τις βράζεις για 20’ περίπου ή μέχρι μαλακώσουν.

Τις τοποθετείς στις θήκες από την πλευρά της μύτης και με ένα λεπτό ποτήρι τις πατάς για να δημιουργηθεί εσοχή. Τις ραντίζεις με ελαιόλαδο και άφθονο αλεσμένο αλάτι. Κόβεις το Κατσικάκι Μαστέλο σε λεπτούς κύβους ή το τρίβεις, ανακατεύεις  με το τυρί κρέμα, τοποθετείς σε μικρή μπασίνα και πασπαλίζεις με άφθονο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.

Γεμίζεις την εσοχή με το μείγμα και ψήνεις στους 180 βαθμούς μέχρι να χρυσίσει η επιφάνεια όπως στις φωτογραφίες. Απολαμβάνεις ιδανικά με μια απλή δροσερή σαλάτα iceberg ή με ότι άλλο σου κάνει κέφι. Είναι από τις καλύτερες ιδέες για ένα πλούσιο τραπέζι ή συνοδευτικό δίπλα σε κάποιο κρέας με σάλτσα.