Συνταγή από elenas____food____trips

Μια πλούσια πανεύκολη πίτα πλημμυρισμένη με μπόλικο μέλι από πάνω, τυρί Μαστέλο που της ταιριάζει απόλυτα και φρέσκια ρίγανη που συνδυάζεται γάντι με τα υπόλοιπα!! Θέλεις να την κάνεις για καλεσμένους που περιμένεις, να είναι το συνοδευτικό σου στο κυρίως γεύμα, ή να την προσφέρεις σε κάποια γιορτινή περίσταση, όπως και να την έχεις στο μυαλό σου δοκίμασε την γιατί πρόκειται για μια πραγματικά πανεύκολη με λίγα υλικά, αλλά τόσο δεμένα μεταξύ τους, πίτα που θα μνημονεύεται συχνά!

Υλικά

  • 1 πακέτο κανταΐφι
  • 600 γρ. Μαστέλο
  • 150 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κλαδάκι φρέσκια ρίγανη
  • Άφθονο μέλι για το σερβίρισμα

 

Εκτέλεση

Ξεκινάς τρίβοντας το τυρί και πασπαλίζοντας το με το πιπέρι και την μισή ρίγανη, το αφήνεις στην άκρη. Ξαίνεις (ανοίγεις πολύ καλά το φύλλο για να μην έχει κόμπους). Παίρνεις με το χέρι ισόποσες χούφτες μαλλί το τοποθετείς στην επιφάνεια κοπής σαν να είναι χτενισμένα ίσια μαλλιά και βάζεις στην κορυφή μια κουταλιά από τη γέμιση.

Ανάλογα με το μέγεθος της μερίδας του φύλλου θα είναι αντίστοιχα και η μερίδα του τυριού. Το ρολάρεις καλά και το τοποθετείς σε βουτυρωμένο ταψί μεσαίου μεγέθους.

Συνεχίζεις με τα υπόλοιπα μέχρι να τελειώσεις με όλο το φύλλο και το τυρί και περιχύνεις όλο το λιωμένο βούτυρο στην επιφάνεια της πίτας. Ψήνεις στον αέρα στους 180 βαθμούς περίπου μια ώρα ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια της πίτας.

Σερβίρεις ζέστη περιχύνοντας άφθονο μέλι και απολαμβάνεις γεύση και εύσημα απ’ όσους τη δοκιμάσουν!!