Συνταγή από elenas____food____trips

Δεν ξέρω κανέναν που να μη θέλει τις αβγόφετες! Εάν τις συνδυάσεις με υλικά που αγαπάς τις τυλίξεις για να κρατήσεις προστατευμένη τη γέμιση τους και τις πανάρεις με τραγανές νιφάδες καλαμποκιού έχεις ρολίνια.

Τώρα αντί να τις τηγανίζεις αφήνοντας το περιττό λίπος εκτός, τις ψήσεις ιδανικά στο air fryer για πιο γρήγορα ή στο φούρνο σου, τότε έχεις αναβαθμίσει τη συνταγή σε τέτοιο γευστικό επίπεδο που θα την ήθελαν όλοι. Η εικόνα άλλωστε μιλάει από μόνη της και αυτό που σου λέω είναι πως θα ξετρελαθείς με το βαθμό ευκολίας και με γεύση που δεν θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο δοκιμάζοντας αυτά τα ρολίνια!

Γεμίζεις με ό,τι θέλεις αλλά αν είσαι φίλος των τυριών όπως, εγώ βάλε πάστα ελιάς ή ψημένης πιπεριάς και κόψε Μαστέλο σε στικάκια δες τη διαδικασία και απόλαυσε το αποτέλεσμα.

Για 6 ρολίνια θα χρειαστείς

  • 6 φέτες του τοστ προτιμώ ολικής άλεσης (βάλε όποια σου αρέσει!)
  • 1 αβγό
  • 1 ασπράδι 30-35 γρ
  • 80 ml γάλα
  • 150 γρ Μαστέλο σε sticks και
  • 50 γρ Μαστέλο τριμμένο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 100 γρ corn flakes τριμμένα στο multi

 

Εκτέλεση

Ρολάρεις με χοντρό πλάστη τις φέτες του τοστ να γίνουν φίνες. Σε ένα μπολ τοποθετείς αβγά, γάλα, τα 25 γρ από το τριμμένο Μαστέλο και πιπέρι και ανακατεύεις να ενσωματωθούν καλά. Βάζεις σε κάθε φέτα από μια κ.σ. πάστα της επιλογής σου, από ένα μπαστουνάκι τυριού πάχους ενός εκατοστού και φάρδους στο μέγεθος της πλευράς της φέτας του τοστ και ρολάρεις σφιχτά. Ποτίζεις με το μείγμα των αβγών και πανάρεις με τα δημητριακά αφού συμπληρώσεις τα υπόλοιπα 25γρ τριμμένου τυριού. Εάν έχεις φριτέζα αέρος ψήνεις στους 200 βαθμούς αφού πρώτα ψεκάσεις μερικές σταγόνες ελαιολάδου, για 8´ από την μια πλευρά. Γυρίζεις να συνεχίσεις το ψήσιμο για αλλά 4´. Τρώγονται ζεστά – κρύα! Εγγυημένα νόστιμα!! Ειδικά ζεστά που λιώνει το τυρί και ανακατεύεται με την πάστα… ασ´το! Τα λόγια λίγα να περιγράψουν την αίσθηση!